Жителі Харківської області оцінили роботу місцевої та центральної влади

Жителі Харківської області оцінили роботу місцевої та центральної влади

фото інтернет

Соціологічна група «Рейтинг» у своєму масштабному дослідженні «Портрет регіону» торкнулась багатьох важливих питань. Одне з них — ставлення слобожан до дій місцевої та центральної влади.

Підсумувати цей блок можна тезою «Своя сорочка до тіла ближче». Напрямок руху та розвитку країни у нашому регіоні підтримують лише 14%. Проте аналогічне опитування стосовно напрямку у якому рухається область показало підтримку у 34%, а коли запитання стосувалися конкретного населеного пункту – 40% підтримки. Тенденція, коли українці висловлюють відносно високу підтримку своїм місцевим можновладцям, але при цьому демонструють низький рівень довіри центральній владі характерний для всіх регіонів України.

Ще більш красномовно про це свідчать наступні данні: підтримка Президента П. Порошенка – 9%, Прем’єр-міністра В. Гройсмана «аж» 14%. Та «по прерду ввсіх» -Верховна Рада. Серед її шанувальників лише 8% громадян. У той самий час діяльність Харківської обласної державної адміністрації – 40%. Причому за останній рік цей рейтинг показав зростання на 11%! Зріс і рівень довіри до очільників «на місцях» з 52% до 56%. Стабільно високий рівень довіри до мера Харкова Геннадія Кернеса – понад 70%.

Загрузка…