Змінилися умови призначення житлової субсидії

фото InsiderNews

Близько 220 тис. жителям Харківської області відмовили у призначенні субсидії через відсутність офіційного працевлаштування. Про це заявив Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

До обов’язкових умов отримання субсидії належить офіційна зайнятість та сплачування податків. Але для нелегальних працівників, які претендують на соціальний захист держави у вигляді субсидії, існує  вихід.

-Потрібно звернутися до Державної фіскальної служби в Харківській області, заключити угоду і сплатити розмір трьохмісячного єдиного соціального внеску. Тоді система автоматично ідентифікує громадянина як такого, що має право на субсидію, — пояснив Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

Право на отримання субсидії  скасували для власників житлової площі  розміром більше 120 кв. м. (квартира) та 200 кв.м (будинок). Також неможливо оформити субсидію громадянам, які виїхали за кордон та офіційно не декларують свої доходи.

У 2017-му році субсидію отримувало 470 тис. домоволодінь із одного мільйона у Харківській області.  На сьогодні 250 тис. заявок перебувають на опрацюванні.

Згідно з новою постановою, комісія не є остаточною інстанцією. У разі її відмови щодо призначення субсидії громадянин має право оскаржити рішення у суді.

Загрузка…