«Бардак» на Харківщині

«Бардак» - саме таку назву має фестиваль незалежного кіно, який буде проходити в Харкові 13-15 жовтня.

«Бардак» на Харківщині
фото insidernews

Проект є досить масштабним, тому організатори фестивалю вирішили розповісти про етапи та програму фестивалю, його специфіку та критерії відбору учасників.

Як і багато інших заходів в Харкові, що проходять цього та наступного тижня, «Бардак» приурочений до Дня українського кіно. Крім того, організатори фестивалю хочуть показати харків’янам кінематографічний потенціал міста та розкрити його зовсім з іншої сторони. Проте, головною метою заходу є зміцнення кіно-спільноти, надання молодим режисерам можливості показати свої роботи та обмінятися досвідом. Адже, як зазначив організатор фестивалю, Антон Фролов, сьогодні основним бар’єром для українських режисерів, особливо новачків, є відсутність платформи для демонстрації своїх робіт.

Програма фестивалю розпочинається з вечірки-відкриття та презентації самого заходу в галереї «Єрмілов Центр». Другий день планується присвятити саме конкурсній програмі та перегляду короткометражних фільмів, що надійшли на конкурс. А вже після цього в Харкові буде проходити екскурсія «Харків кінематографічний», декілька майстер-класів та вечірка-закриття.

Подавати свої роботи може будь-хто, при цьому, зовсім не важливо з якого міста чи регіону учасник. Проте, є перелік певних правил, яким повинна відповідати робота. Це має бути українське кіно до 30 хвилин, не спонсоруватися «Держкіно» та зняте не пізніше двох років назад. Зараз на фестиваль свої заявки подали 56 учасників.

Різноманітність жанрів та стилів фільмів, способів зйомок, ідей та тем є вирішальним для кінофестивалю, про що свідчить навіть назва самого заходу. «Бардак» — це поєднання різних напрямів, така собі «збірна солянка».

Нагадаємо, зараз в Харкові проходять святкування, покази фільмів, виставки та лекції з нагоди Дня українського кіно. Зокрема, цікаву програму має кінотеатр «Боммер».

Загрузка…