Черговий суд над потонівцями

Пройшло чергове судове засідання над «Потоном». Про це повідомляє видання Pressing. Ця “організація” займалася рекетом, але судять їх за збройний конфлікт з правоохоронцями. За версією слідства «потонівці» переслідували машину співробітників СБУ та погрожували їм розправою. Затримано п’ять осіб, двоє з яких є  лідерами «Потону» — це Павло Онищенко та Микола Маслов. 

Обвинуваченим інкримінують злочини за статтями 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, що скоєне групою осіб), ст. 189 (вимагання з погрозами вбивства або спричинення тяжких тілесних ушкоджень), ст. 345 (погроза вбивством правоохоронців та ст. 348 (вбивство або замах на робітника правоохоронних органів)

Сьогоднішнє судове засідання пройшло з елементами перформансу: у підсудного Миколи Маслова був день народження. “Група підтримки” підготувала йому сюрприз з кульками та гучними привітаннями під час його конвоювання до судової зали. 

Звинувачений Павло Онищенко виразив своє незадоволення через пошуки у будинку та його затримання, також він повідомив, що збирається йти до Європейського суду з прав людини: “Ми будемо подавати заяву до Європейського суду з прав людини. Якщо у вас є такий досвід клопотання, напишіть моїй дружині. Ми “намалюємо” перспективи та розрахуємо скільки часу це займе, але будемо стояти до останнього”. Поки що у нього виходить тільки сидіти й ми сподіваємося, що він і надалі буде це робити.  

Суддя ухвалив рішення про надання прокурором письмових доказів адвокатові. Наступне судове засідання відбудеться 9 липня об 11:00.

Загрузка…