Чверть всіх дерев висадять на Харківщині

Харківська область долучилася до акції «1 000 000 дерев за 24 години», яка відбуватиметься в рамках проекту «Озеленення України». Відповідний меморандум підписав 10 березня голова ХОДА Олексій Кучер.

— Ця акція є дуже цікавою, позитивною та вкрай важливою для нашого регіону, — відзначив керівник ХОДА. – Ми знаємо, що до цього часу робили з нашими лісами. Сьогодні ми хочемо показати, що держава, по-перше, контролює ситуацію: ми зупинили незаконне вирубування, а, по-друге, ми ще й забезпечуємо висадження лісів. Ми закликаємо якомога більше людей приєднатися до акції, що відбудеться 21 березня. Адже наша область є лідером у цьому русі. Ми висаджуємо найбільшу кількість дерев по Україні – 250 тисяч з 1 мільйону.

За інформацією в.о. начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Тимочка, у висадженні дерев у Харківській області вже зголосилися взяти участь близько 3000 волонтерів.

— У межах Харківської області плануємо висадити 250 тисяч дерев. Це будуть і сіянці, і саджанці. У нас уже визначені локації, де будемо висаджувати. Сіянці – у межах лісового фонду, а саджанці – у межах населених пунктів: селища, села, міста, парки, сквери, території біля будинків, шкіл, лікарень, — розповів Ігор Тимочко.

Він відзначив, що за всіма деревами, які висадять під час акції, доглядатимуть і надалі. Організатори проекту «Озеленення України» відзначають, що висадження дерев є дуже важливим процесом, але мета – глобальніша.

Долучитися до акції можна зареєструвавшись в якості волонтера тут.

Загрузка…