Голова ХОДА взяла участь у підсумковій нараді прокуратури Харківської області

Голова ХОДА взяла участь у підсумковій нараді прокуратури Харківської області
фото інтернет

Сьогодні, 24 січня, голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у підсумковій нараді прокуратури Харківської області, на якій підбили підсумки роботи відомства в 2018 році та обговорили стан протидії злочинності, антитерористичної та антидиверсійної роботи в регіоні.

Юлія Світлична акцентувала увагу правоохоронців на питаннях протидії диверсійним та терористичним проявам зазначивши, що усі зусилля повинні бути зосереджені на тому, щоб не допустити якихось проявів дестабілізації на території Харківської області. Також правоохоронці мають приділяти увагу безпеці та охороні критичної й економічної інфраструктури на території області.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко відзначив, що першочергову увагу минулого року було приділено унеможливленню проявів бандитизму, тероризму, розкриттю кримінальних порушень, пов’язаних з фінансуванням сепаратизму, незаконним використанням державних коштів та земельних ресурсів. Так, торік у регіоні було викрито та примусово повернуто до країн походження 47 прибічників радикальних рухів, блоковано 3 стійкі канали надходження до регіону зброї. Також органами прокуратури було відшкодовано збитків на суму 50 млн грн, у тому числі інтересам держави та територіальних громад — на суму 22 млн грн. Із незаконного володіння повернуто 113 га земель. Викрито майже вдвічі більше стійких злочинних угрупувань, 19 проти 10 — в 2017 році тощо.

Під час наради особливу увагу приділили питанню забезпечення дотримання законодавства на території області під час виборчої кампанії.

-Усе повинно відбуватися в чіткій відповідності до закону. Ми не дозволимо реалізувати на Харківщині жодних «темних» схем, використовувати адміністративний ресурс або створювати інші механізми для фальсифікації виборів, — наголосила Юлія Світлична. — В області повинні бути рівні умови для всіх кандидатів у президенти. І будь-які провокації або незаконні дії відносно будь-якого кандидата – незалежно від того: він при владі або проти влади, повинні жорстко присікатися. Це моя однозначна позиція, і силовики про це знають.

Голова ХОДА повідомила, що правоохоронні органи регіону вже зафіксували декілька правопорушень, пов’язаних з веденням виборчої кампанії. Вона також підкреслила важливість спільної роботи силових відомств регіону з метою недопущення спроб дестабілізації ситуації в області під час виборчої кампанії.

Загрузка…