Громада Харкова та переселенці реалізовують спільні проекти

Сьогодні в медіа-центрі «Накипіло» презентували проекти, які були реалізовані спільними зусиллями переселенців та жителів Харкова.

Громада Харкова та переселенці реалізовують проекти
фото insidernews

В рамках проекту внутрішньо переміщені особи та місцеві жителі реалізовували спільні ініціативи різної тематичної спрямованості. До проекту долучились такі області України, як Дніпропетровська, Запорізька, Вінницька, Львівська, Херсонська та Харківська. Спікери розповіли про ініціативи саме в Харківській області. Серед них: клуб інтерактивного розвитку в Чугуєві, благодійний музичний вечір для людей з вадами зору, квест-тури для студентів. За словами Дениса Ткачова, експерта ініціативи «Team Europe», всі учасники проекту попередньо пройшли навчання, яке дозволило їм реалізувати власні ідеї.

-У кожному з регіонів була проведена інтенсивна програма навчання для всіх, хто виявив бажання її пройти. Це навчання присвячене менеджменту проектів, фандрейзингу та ін. Учасники мали змогу отримати знання та навички щодо реалізації своїх ідей та взагалі їх перетворення в конкретний проект з подальшою його реалізацією, — розказав Денис Ткачов.

Однією з ініціатив, що була втілена в життя в рамках проекту, стали квест-тури – вони покликані допомогти учасникам вивчити історію. Такий спосіб пізнання минулого, на думку організаторів, сприяє об’єднанню молоді.

-Такі квести є інструментом, який дозволяє краще опановувати та знаходити інформацію. Ідея цього проекту полягає в тому, щоб за допомогою ознайомлення з багатьма культурними, історичними фактами, котрі для нас є спільними, об’єднати людей, а не розділяти їх. Саме такі невідомі історичні факти лягли в основу квесту. Молодь малювала карту та одночасно вивчала маловідомі історичні факти. До проекту долучилися як студенти, що проживають в Харкові та Харківській області, так і студенти, які переїхали з інших регіонів України (Луганської, Донецької областей та інших регіонів). В результаті реалізації проекту діти дізналися багато нових фактів, вони навчалися працювати в команді, вирішуючи квестові завдання, – зазначила Валентина Смачило, керівниця проекту «Спільними зусиллями ВПО та громади: сприяння інтеграції ВПО з числа молоді в нові громади шляхом участі у квест-маршруті «Спільна історія».

Проект «Спільними зусиллями ВПО та громади: сприяння інтеграції ВПО з числа молоді в нові громади» реалізується всеукраїнської громадською організацією «Молодіжна альтернатива» за підтримки посольства США в Україні.

Загрузка…