Кернес пообещал поступать почти по Закону

Пресс-служба ТЦ «Барабашово» после сегодняшней сессии городского совета обнародовала свое видение «запущенного» большинством народных депутатов процесса строительства автодороги через торговые ряды.

«ВСЕ БУДЕ МАЙЖЕ ПО ЗАКОНУ», — КЕРНЕС ПРО БУДІВНИЦТВО ДОРОГИ ЧЕРЕЗ «БАРАБАШОВО»

Кількатисячний пікет підприємців торговельного центру «Барабашово» перед сесією Харківської міськоі ради 18 грудня міська влада знову не почула: до мітингувальників ніхто так і не вийшов, а сам міський очільник у сесійній залі наполіг, що дорога, хай там що, буде збудована. При цьому Генадій Кернес запевнив, що «все буде майже по закону». Засоби масової інформації і соціальні мережі одразу ж підхопили черговий перл міського голови.

Позицію підприємців також підтримала фракція політичної партії «Наш Край». Депутат міської ради Віктор Ларченко на початку сесії повідомив, що представники фракції не братимуть участь у роботі сесії на знак протесту проти позиції мерії з питання будівництва дороги. Також участь в сесії не брали депутати від «Самопомочі», оскільки вважають роботу міськради заздалегідь зрежисованою. Генадій Кернес вкорте звернувся до документів 1997 року, в яких розглядався варіант будівництва дороги, коли на місці її майбутнього розташування ще не було торговельних об’єктів. Також міський голова, за звичкою, не добираючи слів, звинуватив ЧАО «Концерн АВЕК і Ко» в заборгованості перед бюджетом, хоча, за оприлюдненими даними самого Концерну, податкової заборгованості підприємство не має. Усі ці спірні аргументи, на думку міського голови, дозволять міській владі, у разі спротиву проти будівництва дороги, видалити незгодних підприємців торговельного центру «як зуб».

— Український політикум вже має досвід існування стоматологів. Вони погано закінчують. А що стосується гучних проектів, переконані, юридичному департаменту міської ради не забракне фахового досвіду пояснити міському голові недостатність правового обґрунтування будівництва дороги та позбавлення харків’ян десятків тисяч робочих місць. Не варто зневажати думкою власних виборців. Як і не варто провокувати підприємців вживати більш дієвих заходів для захисту бізнесу, — прокоментували ситуацію в адміністрації торговельного центру «Барабашово».

Пресс-служба ТЦ «Барабашово»

Загрузка…