Маленька перемога

Суд зобов'язав виборчу комісію зареєструвати Валентина Дебелого кандидатом на посаду голови Роганської селищної ради.

Валентин Дебелый, Харьковская областная организация ВО Свобода
фото: Facebook

22 листопада 2016 року відбулося судове засідання у справі свободівця Валентина Дебелого за позивною заявою до Роганської виборчої комісії. Харківський районний суд Харківської области задовольнив позов свободівця та зобов’язав виборчу комісію зареєструвати Валентина Дебелого кандидатом на посаду голови селищної ради Роганської об’єднаної тереторіяльної громади.

«Ми завжди маємо добиватися справедливости. Чудово, що нам вдалося досягнути цього сьогодні. Натомість, лишається відкритим питання щодо упередженості виборчкому. Все ж таки я сподіваюся, що вся ця історія є непорозумінням, а не свідомим перешкоджанням мені у моєму бажанні реалізувати своє право бути обраним. Врешті решт, це був корисний досвід. Нині ми можемо переходити до повноцінної агітації на перших виборах у Роганській об’єднаній тереторіяльній громаді», — наголосив після судового засідання очільник Харківського осередку ВГО «Сокіл», свободівець Валентин Дебелий.

Нагадаємо. 19 листопада 2016 року стало відомо, що Роганська ТВК відмовила свободівцю Валентину Дебелому у реєстрації кандидатом на посаду голови селищної ради Роганської об’єднаної територіяльної громади. Відмова буцімто вмотивована тим, що Валентин Дебелий вже є зареєстрованим кандидатом в депутати селищної ради Роганської ОТГ за округом №1. Рішення ТВК з юридичної точки зору є безпідставним, адже за чинним законодавством кандидат може як балотуватися на окрузі, так і претендувати на посаду селищного голови, що й було підтверджено рішенням суду.

Прес-служба Харківської обласної організації ВО «Свобода»

 

Загрузка…