«МуРа» на шляху дестабілізації

головною метою партії «МуРа» - є дестабілізація в Україні, що вписується в стратегію і тактику гібридної війни, яку розв’язала Російська Федерація проти України.

фото http://www.depo.ua/rus/politics/zhitie-rabinovicha-fotozhabi--27072016220000

Якщо на початку 2014 року Російська Федерація, яка розв’язала гібридну війну проти України, опиралась на почуттях любові до Путіна і адептів Русского міра, то не знайшовши достатньої підтримки щоб захопити якщо не всю Україну, то її схід і південь, починаючи з 2015 року і до цього часу, залишаючи кінцеву стратегію тією ж самою – знищення цілісності Української держави, застосовує іншу тактику. Тепер вся стратегія і тактика ворога спрямована на розхитування ситуації із середини, де конкретними об’єктами атак є Президент і його найближчі соратники, яким вдається вже скоро як три роки втримувати ворога в тих кордонах, де вони знаходяться: в окупованому Криму і на окупованій частині Донбасу.

Власне, матеріал для розхитування ситуації в Україні є: внутрішніх невдоволених Президентом і його оточенням довго шукати не треба. Це не тільки безпосередньо ті прихильники і обожатєлі Русского міра, а й звільнені міліціонери, які не пройшли атестацію, і ті, що підпали під люстрацію, і ті судді, прокурори, митники, податківці, інші державні службовці, які не можуть пояснити звідки у них взялись статки, і ті, хто побудував будинки з басейнами, а тепер, коли тарифи приведені до ринкових цін, не хотять платити. Невдоволені і ті, хто позарився на дешеві валютні кредити, але не розрахували свої можливості і уклали кабальні договори з банками. Невдоволені і ті, хто попався на гачок високих процентів на депозити в банках, які як гриби після теплого дощу розмножувались під час царювання Партії Регіонів. Тобто, бажаючих зупинити реформи і повернутись в регіональних рай достатньо.

Але, щоб вийти на Президента, треба «пройти» і дискредитувати його оточення… І ми це спостерігали, як цькували Яценюка. В чому тільки його не звинувачували: і в хабарях, і в зловживанні владою, і в мільярдних корупційних діях… Тут слід відмітити витримку Яценюка, який не піддався емоціям після голосування Верховною Раждою про визнання дій уряду незадовільною і пішов у відставку тільки тоді, коли було сформовано новий уряд і знайдена була заміна на пост прем’єра. А що зі звинуваченнями? А нічого… Як тільки він пішов у відставку, все стихло. Затихла Тимошенко, Ляшко і ще з десяток балалаєчників, кому перекрили джерела доходів… Ну, а невдоволених достатньо, щоб підхопили і понесли. Але де ті кримінальні справи? Де слідство? Їх немає, оскільки цього не було на меті. Мета була усунення перешкоди на шляху до Президента.

Нещодавно була спроба організувати тарифний майдан… Щось не так пішло і не вишло, хоча тихенький підступний голосок Мураєва і клікушеский голос Рабіновича закликав… Ще й підписи збирали… Аж 30 тисяч..  Та й дуже ж таки цікава була б реакція тих 6 мільйонів сімей, які оформили субсидії. Адже за програмою Мураєва-Рабіновича, або тандема МуРа, зниження тарифів автоматично відміняє субсидії… Наїзд на Прем’єр-міністра не вдався.

Тепер же, зробивши висновки з невдалого тарифного майдану, розкручують фінансовий, чи кредитний майдан. Вже декілька днів в Києві партія «МуРа» (МУраєв+РАбінович) організовує акцію проти банківської системи України, використовуючи тих, хто підписуючи договори з банками брав на себе ризики як по валютним кредитам, так і по депозитним рахункам. Якщо перші були зваблені низькою процентною ставкою на валютний кредит у порівнянні з гривневим, то другі високим процентом на гривневий депозит. Тепер же, свою неграмотність і свою власну недолугість хотять перекласти на державу, яка реформується. Але ж бачили очі, що купували, так і їжте… Безплатний або дешевий сир буває тільки в мишоловках.

Цікава в цій ситуації позиція лідерів партії «МуРа»… Є.Мураєв був членом партії Регіонів і вже при ньому проблеми з кредитами і депозитами виникали. Ще при правлінні партії Регіонів, активним членом якої був прихильник федералізму Є.Мураєв, була можливість перевірити банки, які створювались без забепечення, навести лад з правовим регулюванням кредитно-депозитних відносин, але тоді про це якось замовчувалось. Зараз же, спекулючи на почуттях людей, цей нардеп разом зі своїм напарником по партії «МуРа» розхитує ситуацію в Україні. Можете бути впевнені, що покривати вимоги протестуючих Мураєв не збирається з тих готівкових грошей, які він тримає в готівці і задекларував (18,5 млн. гривен, 2 млн доларів и 1 млн евро і все готівкою). Та й мета тут інша. Мета акції – це Валерія Гонтарєва і її політика з очищення банківської системи. По-перше, наведення ладу в банківській системі багато кого невлаштовує. Адже відкриті кримінальні провадження відносно посадових осіб штучно збанкрутілих банків можуть відкрити імена людей, які не надто цього бажають і тоді стане зрозумілим чому так багато готівки на руках у депутатів Верховної Ради і вищих посадовців. Взагалі-то схеми з банками прості: відкривається банк, набираються під високі проценти депозити від громадян і «своїх» людей, потім кошти видаються підприємствам-банкрутам і з них виводяться в готівку. В «час Ч», коли вже стає зрозумілим безперспективнісь подальшого збирання коштів від громадян, «своїм» людям видають їх кошти, які вони вклали на депозитні рахунки з нарахованими процентами, а іншим вже нічого не залишається. То ж «свої» люди хіба будуть задоволені діяльністю Нацбанку, який закриває для них таку кормушку? А по-друге, це усунути людину Президента, а усунувши, мати прямий вихід на Президента. В цілому ж, головною метою партії «МуРа» є дестабілізація в Україні, що вписується в стратегію і тактику гібридної війни, яку розв’язала Російська Федерація проти України.

До речі, «мура», згідно тлумачних словників Даля, Ожегова і Ефімової – це «недостовірна інформація», «чепуха», «ерунда»…

Андpiй Безуглий

Загрузка…