НА «БАРАБАШОВО» ЗАКЛИКАЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ НЕ ДОПОМАГАТИ ШАХРАЯМ

«Багато хто з нас, підприємців, спостерігав за, м’яко кажучи, дивними діями поліцейських минулої п’ятниці на «Барабашово». Правоохоронці, фактично, стали на бік шахраїв, що хотіли захопити магазини. Що це: розхитування ситуації та залякування справжніх підприємців?», — такі повідомлення з’явилися на сторінках у соціальних мережах та в пабліках підприємців «Барабашово» за результатами подій 4 червня на одному з торговельних майданчиків. За повідомленнями очевидців, правоохоронці, що прибули на «Барабашово», не вжили жодних дієвих заходів, щоб припинити спроби самозахоплення торговельних об’єктів.

Про дії нападників, що не вперше намагаються самовільно захопити торговельні об’єкти, підприємці сповіщали поліцію вже багато разів. Шахраї тривалий час збирали з підприємців гроші за оренду торговельних об’єктів, які їм фактично не належать, збирали незаконні платежі за електропостачання й при цьому не сплачували податки. Незважаючи на те, що підприємці неодноразово інформували правоохоронців про шахрайницькі дії зловмисників, поліція не реагувала. «Більш того, останнім часом ми бачимо підтримку поліцейськими дій шахраїв: це спроба представити захоплення торговельних об’єктів як господарську суперечку. Поліцейські намагаються надати статус рівноправних учасників суперечки злочинцям, що відбирають чуже майно», — заявляють підприємці торговельного центру.

Профспілкові об’єднання підприємців «Барабашово» вже готують відповідні звернення керівництву Нацполіції Харківської області та міністру МВС України Арсену Авакову з вимогою припинити підтримку шахраїв та порушити проти злочинців кримінальні справи за фактами ухиляння від сплати податків та захоплення торговельних об’єктів.

Загрузка…