На Харківщині поліцейські затримали групу наркоторговців

фото прес-служба ГУНП в Харківській області

Співробітники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції спільно зі слідчими Основ’янського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №5 виявили раніше судимого 36-річного зловмисника, під час збуту 2 полімерних пакети з канабісом загальною вагою близько 8 грам. Про це повідомили у прес-службі ГУНП в Харківській області. Також під час обшуку поліцейські вилучили полімерний пакет з канабісом вагою близько 5 грам та грошові кошти, отримані за збут наркодози.

Наркотики 36-річний чоловік отримував від 52-річного харків’янина. В ході проведення санкціонованого обшуку за його місцем мешкання поліцейські виявили полімерний пакет з канабісом вагою близько 5 грам, грошові кошти в сумі 400 гривень, а також саморобний пристрій для вживання канабісу.Зловмисник купував наркозілля для подальшого продажу у свого 55-річного знайомого, жителя Харківської області. Під час обшуку у його будинку поліцейські виявили 29 полімерних пакетів з сортовим насінням коноплі, перемішане з подрібненим канабісом, домішками висушеного листя та стебел загальною вагою близько 3 кг, а також 4 пластикові банки з канабісом вагою майже один кілограм.

Співробітники поліції затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до 10 років та конфіскацією майна.

Загрузка…