О. Кучер дав старт реальній розробці Стратегії розвитку області

Голова ХОДА доручив профільним фахівцям працювати в «турборежимі» та створити дієвий документ у найкоротші строки. Це питання обговорювали 14 січня під час спільного засідання керівного комітету та робочої групи з розробки Стратегії розвитку Харківської області на період 2021 – 2027 років та Плану заходів на 2021 – 2023 роки.

— Ми всі знаємо, наскільки важлива ця стратегія. Це фактично дорожня карта нашого регіону. Багато чого від неї залежить. Усі мають розуміти, що в наступному, 2021 році, ми, якщо вчасно захистимо цю стратегію, можемо отримати близько півмільярда гривень від ДФРР. Якщо не захистимо, то ми ці гроші можемо загубити, — наголосив, розпочинаючи засідання, Олексій Кучер.

Офіційно займатися стратегією розпочали ще 28 лютого 2019 року – тоді старт процесу дала своїм рішенням Харківська обласна рада. Проте робочі групи, які напрацьовуватимуть документ, розпорядженням голови ХОДА затверджені не були.

— Їх затвердив лише я зараз, — сказав Олексій Кучер.

Він відзначив, що при цьому область подавала певну статистичну інформацію щодо розробки стратегії до Мінрегіону.

— Харківщина знаходилась на 5-му місці серед інших регіонів України. За день до мого призначення, була проведена певна аналітика, і наша область змістилася на 14-те місце. Реалії такі, що на сьогодні ми є передостанніми, — повідомив голова ХОДА.

Він звернувся до всіх присутніх фахівців з проханням максимально включитися в процес.

— На цьому засіданні зібралися кращі у своєму напрямку фахівці — як у області, так і в країні. Для того, щоб встигнути розробити Стратегію, нам необхідно працювати не те, що в турборежимі, а в гіпертурборежимі, — зауважив керівник області.

Для розробки Стратегії розпорядженням голови ХОДА створена робоча група, до якої входять більше 200 фахівців, і керівний комітет, до якого увійшли 20 осіб. Усі залучені фахівці розподілені на 17 підгруп. За кожною підгрупою закріплений певний напрямок питань: децентралізації, освіти, охорони здоров’я, розвитку культури, ЖКГ, громадської безпеки, природокористування та екології, розвитку підприємництва та інституцій громадянського суспільства тощо.

— У мене велике бажання, щоб робота підгруп розпочалася вже завтра. Часу немає. При всіх негараздах, які є, я впевнений що наша стратегія буде однією з найкращих. Тому що над нею працюватимуть найкращі фахівці, — сказав Олексій Кучер.

Для того, щоб забезпечити інформаційний супровід процесів розробки Стратегії, вже створений web-сайт, який має адресу strategy.kharkiv.ua. На ньому можна знайти всі методичні матеріали щодо розробки документу. Там само будуть розміщуватися відеозаписи засідань керівного комітету, робочих груп, круглих столів, а також усі підсумкові документи.

Загрузка…