Перспективи повернення «Динамо» Київ на перше місце в українській Прем’єр-лізі?

Майбутній сезон є багато в чому визначальним для наставника киян Олександра Хацкевича. Якщо білоруський фахівець не зможе добути золоті медалі чемпіонату, то, напевно, його дні в столичному клубі полічені.

«Динамо» вже занадто давно нічого не вигравав, тому вболівальники можуть просто не пробачити ще однієї невдачі. За останній час команда суттєво оновилася. Тільки цього літа її ряди покинули:

·         Мбокані;

·         Ротань;

·         Хачеріді;

·         Мораес.

Коли пішов останній, це викликало масу обурення з боку вболівальників «біло-блакитних», адже він проміняв «Динамо» Київ на головного та самого принципового суперника – донецький «Шахтар». Такого йому точно не пробачать, тому вже зараз цікаво, як Мораеса зустрінуть столичні фанати.

Зараз визначальними особами для киян є молоді гравці: Циганков, Бесєдін, Шапаренко, Шепелев. Всі вони встигли розкритися за останній рік-два та навіть встигли дебютувати у національній збірній.

Перед молодими хлопцями та їх більш досвідченими партнерами постало цілком зрозуміле завдання – повернути чемпіонський титул у столицю. Команда не просто невдало виступала у першості, але й програла у фіналі кубка також «Шахтарю». Чемпіонат України з футболу розпочнеться зовсім скоро, тому вже найближчим часом ми дізнаємося відповіді на найбільш резонансні запитання.

Нові виклики для молодої команди

Про те, що клуб серйозно налаштований, свідчить навіть трансферна компанія. По-перше, у півзахист був придбаний бразильський півзахисник Че Че, по-друге, за інформацією, поки що не підтвердженою, вдалося продовжити оренду Дениса Бойка, який був безумовним №1 в другій половині минулого сезону. З ним можна не перейматися за помилки, якими так часто грішили воротарі «Динамо».

Важливо також максимально переконливо представити країну на міжнародній арені. Команді доведеться пройти непросту кваліфікацію у Лізі чемпіонів, тому зараз вся увага сконцентрована саме на підготовці до ключових протистоянь. У минулому сезоні підопічні Хацкевича дійшли до 1/8 фіналу Ліги Європи. Не можна сказати, що це поганий результат, однак амбіції у керівництва та вболівальників вочевидь були куди більші. Саме тому й проводиться точкове посилення.

Подивимося, як проявить себе оновлена команда вже у перших матчах, проте кияни повинні розуміти, що права на помилку у них немає та довго розгойдуватися або шукати «свою» гру зараз ніхто просто не дозволить.

 

Загрузка…