Підсумки соціально-економічного розвитку Харківщини за 2017 рік

26 лютого відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва під головуванням Юлії Світличної.

фото інтернет

В ході засідання членами комісії були розглянути питання, які виносимуться на розгляд XV сесії Харківської обласної ради VII скликання, а також підбито підсумки соціально-економічного розвитку регіону в 2017 році.

Заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов відзначив, що за минулий рік індекс зростання промислового виробництва сягнув 106,1% — це найкращий показник за останні 10 років та Харківщина єдина індустріальна область України, де досягнуто такого результату. Головною експортною галуззю є виробництво готових харчових продуктів, а найбільша генерація прибутку йде від машинобудування.

-Це створює надійну основу для подальшого розвитку галузі. Наприклад, якщо «Турбоатом» у 2010 році 2/3 продукції виробляв на експорт, то зараз портфель замовлень підприємства зріс і на 2/3 орієнтований на внутрішній ринок, — підкреслив Олександр Лукашов.

В Харківській області формується кластер енергомашинобудування, де функціонують підприємства, які створюють повний цикл, від створення проектів до виробництва турбін та монтажу. Фінансовий результат роботи підприємств області склав 4,3 млрд грн, що майже у 10 разів більше у порівнянні з 2016 роком. Такі показники дозволили виконати та перевиконати ключові прогнозні показники Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2017 рік.

Як розвопів Олександр Лукашов, в області було збудовано та відремонтовано 173 великі об’єкти національного і регіонального значення, а в цілому за рік реалізовано близько 500 інфраструктурних проектів.

Також у ході засідання комісії, за даними директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова, обласний бюджет планується затвердити по загальному фонду в дохідній частині 12 млрд 4 млн грн, по видатках — 11 млрд 320 млн; по спеціальному фонду у розмірі 1 млрд 680 млн грн, видатки — у розмірі 1 млрд 391 млн грн.

Загрузка…