ПІДЗЕМНЕ МІСТО ХАРКОВА

це не міф, а реальність із своїми золотими копальнями, гномами та гоблінами

Ще не встигло охолонути місце Олександра Гануса, який передчасно пішов…з посади директора КП «Підземне місто» наприкінці лютого цього року, як підприємство стало об’єктом уваги громадян Харкова. Нажаль, що не правоохоронців.

Вказане підприємство має у розпорядженні більше півсотні підземних переходів метрополітену Харкова, 59 об’єктів нерухомості (за даними системи youcontrol), величезну кількість торгових кіосків. КП «Підземне місто», згідно звіту про роботу підприємства, у 2020 році отримало дохід від реалізації послуг з надання в оренду майна та відшкодування витрат на їх утримання, від розміщення реклами, здачі металобрухту та реалізації будівельних відходів, в розмірі 40 310 тис.грн. Це вражає! Якщо при цьому взяти до уваги інформацію “Харківського антикорупційного центру” щодо зловживань при наданні в оренду торгових площ, то виходить, що КП «Підземне місто» здає кіоски в оренду по 5 000 грн. на місяць, замість 20 тисяч гривень. Не варто забувати і про улюблених годувальників усіх казнокрадів — тендери!!! Та ще й за неконкурентними процедурами (455 закупівель із 493)!!! Мрія бюрократа, а не робота!!!

Керувати таким цікавим з точки зору корупційного потенціалу підприємством призначили колишнього депутата Харківської районної ради від ОПЗЖ Станіслава Лебедєв. Не знаєте ХТО ТАКИЙ СТАНІСЛАВ ЛЕБЕДЄВ? То нічого! НІХТО НЕ ЗНАЄ! Хоча, ні. Хтось же знає, якщо призначили директором комунального підприємства нашої громади.

В своїй біографії на ресурсі Харківської районної ради (https://khrada.gov.ua/state/lebediev-stanislav-volodymyrovych/) С.Лебедєв зазначив наступне:

Як бачимо, з 2014 року по 2020 рік С.Лебедєв займався БЕЗКОРИСНО приватною юридичною практикою в сфері ЖКГ, у всякому випадку весь 2019 рік. Так ним зазначено у своїх деклараціях у графі «11.Доходи, у тому числі подарунки».

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції міститься три декларації від пана Лебедєва:

  1. подана 22.12.2020 23:01 в якості кандидата на посаду депутата районної ради Харківського району Харківської області (за 2019 рік);
  2. подана 22.02.2021 00:03 Кандидата на посаду директора комунального підприємства Підземне місто (за 2020 рік);
  3. подана 31.03.2021 22:45 Директора комунального підприємства Підземне місто (за 2020 рік).

Справжній народний обранець Харківського району! Все для народу, все для людей! Може, і від платні на посаді директора КП «Підземне місто» відмовиться? У громади кожна копійка на рахунку, а так майже 132 000 грн. можна зекономити.

Порадіти остаточним фінансовим здобутками О. Гануса на посаді директора КП «Підземне місто» не виявилось можливим, оскільки його декларацію після звільнення знайти не вдалося. Проте, знайомлячись із деклараціями О. Гануса за 2018-2019 роки на посаді директора можна тільки радіти за його дружину, яка є дуже успішним підприємцем та могла собі дозволити придбати нерухомості у 2019 році на майже 12 млн.грн., хоча довелось зменшити грошові активи та деяке рухоме майно продати.

На відміну від попередника, С.Лебедєв витрачає більше, ніж заробляє, але і йому посміхалася вдача. Наприклад, у декларації №1 у нашому списку, Хазаал Алі Абдулатіф придбав у, ще тоді, кандидата в депутати Харківської районної ради та практикуючого юриста-альтруїста у сфері ЖКГ, нерухоме майно за 754 000 грн.

Можливо, це допомогло С.Лебедєву задекларувати грошові активи на суму 700 000 грн., але не надовго. У деклараціях кандидата на посаду директора КП «Підземне місто», а згодом і на посаді директора комунального підприємства вказано вже 460 000 грн. Може, кандидатство йому «влетіло в копійку» на 240 000 грн.?

Саме такі віддані справі люди потрібні нинішньому недокерманичу з будинку на площі Конституції,7, щоб ублажати своїх поважних і могутніх друзів, а також і себе не забувати. Крохи зі столу господарів теж падають.

Вже не секрет, що комунальне підприємство на чолі з Лебедєвим стало розмінною монетою в політичних домовленостях, внаслідок яких КП «Підземне місто» перейшло під тіньовий контроль замголови фракції ОПЗЖ в Харківській міськраді Андрія Спасського, депутати якого підтримали голосування за виділення земельних ділянок компанії «Інвестор» та центрів «Он клиник» (крохи впали зі столу).

Залишається тільки радіти за вдачу гарних і кмітливих керівників міськради та комунальних підприємств і поважних земляків в міністерствах та Верховній раді, які досягли таких віртуозних успіхів у зароблянні грошей за рахунок бюджету та майна нашого міста. Вони ж наші-рідні, харків’яни! А ми своїх продовжуємо любити незважаючи ні на що! Аби їм добре було!

Источник

Загрузка…