Показові урочистості з виділення землі військовослужбовцям в День Миру

Учора, 20 вересня, військовослужбовцям з 92 ОМБр було вручено документи на земельні наділи в Харківській області.

фото Insidernews

Вручити накази про передачу земельних ділянок у власність ветеранам зони бойових дій приїздив начальник Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Оберемок Євген Анатолійович. За його словами, управління намагається здійснювати процедуру видачі землі кожні два тижні, починаючи з 2014 року. Учора ж було вирішено зробити подарунок ще й з нагоди Міжнародного дня миру, а Євген Анатолійович від імені командувача оперативного командування генерал-майора Красноока та ГО «Спілка ветеранів АТО» отримав  нагрудний знак за сприяння у процедурі видачі землі, що власне і так входить до його прямих службових обов’язків.

Петро Миколайович Чуб разом із дружиною отримали по 12 соток землі в с. Малинівка, поки що думки про подальшу діяльність на земельних ділянках розбігаються:

— Для начала, с моей точки зрения, там надо построить место для отдыха, для морального. Потому что, как ни как, данная ситуация, оно все иногда накапливается и хочется отдохнуть на природе,  – розмірковує Петро Миколайович.

На його думку, виділення землі є надзвичайно важливою процедурою, яка є не лише заохоченням для військовослужбовців, а й стимулом для тих, хто наразі перебуває на військових навчаннях або ж має намір підписати контракт на службу до лав ЗСУ.

Кузніченко Валерій Олександрович раніше служив у цій бригаді, землю отримав ще рік тому, однак не всім з його побратимів так пощастило в земельному питанні:

— Голова адміністрації району (ред. Великобурлуцького) каже, що він ніби з нами, так же й інші, і земельний кадастр, а насправді цього немає – вони не хочуть давати нам землі, то немає, то за межі сільської ради вивели.

Валерій Олександрович добровільно пішов на строкову службу ще в 2014 році, 1 січня 2015 року він отримав бойове поранення в м. Щастя. Незважаючи на те, що держава допомогла з лікуванням, ставлення та процедура виділення землі в Держгеокадастрі лишає бажати кращого.

Нагадуємо, що більше місяця тому на майдані Свободи збиралося декілька мітингів, один з яких стосувався саме питання неправомірного виділення землі, а в червні відбулися обшуки з приводу незаконної передачі земельних ділянок.

Загрузка…