Представители крымских татар в Харькове выступили с обращением

Обращение по поводу процессов декоммунизации, которые проходят в Харькове и в Украине подготовили представители крымскотатарской общины Харькова.

фото интернет

Добрий день, шановні співвітчизники !

Я, Бекіров Емір Османович, як представник кримських татар, корінного народу, голова «Кримськотатарського об’єднання міста Харкова», хочу заявити про своє обурення тим подіям, які відбуваються на теренах Харкова, а саме, вважаю, що проспект імені Маршала Жукова, який був перейменовано у зв’язку з процесом декомунізації в Україні, на Проспект імені Петра Григоренка, повинен і на далі залишати назву імені Петра Григоренка!

Ми, як представники кримськотатарського народу , народу, який пережив депортацію, репресії з боку радянської влади, заявляємо, що Проспект імені Маршала Жукова, який був перейменовано у зв’язку з процесом декомунізації в Україні,  на проспект імені Петра Григоренка, повинен залишатися ПРОСПЕКТОМ ІМЕНІ ПЕТРА ГРИГОРЕНКО.

Петро Григоренко – радянський генерал-майор, українець, правозахисник, який був репресований радянською владою, який виступав за права кримських татар, має право на те, щоб його іменем називався проспект. Це «Людина» з великої букви, завдяки таким людям Україна буде жити і процвітати!

Декомунізація  — є процесом , який віддаляє нас від радянської, тоталітарної влади,режиму, і наближує нас до сучасної, демократичної, вільної  і незалежної України !

А ті політичні сили, які вважають, що можна нехтувати почуттями, правами людей, не повинні представляти Український Народ!

Загрузка…