Розподіл бізнесу чи провокація?

Відключення трансляціі каналу Інтер - це просто бізнес

Розподіл бізнесу чи провокація?
фото интернет

У більшості жителів Харкова, 26 червня 2017 року, була відключена трансляція каналу Інтер. Будь-яких пояснень, а тим більше попереджень щодо відключення провайдерами, а точніше провайдером, надано не було. Не зважаючи на те, що на сьогодні трансляція каналу відновлена, наша редакція провела власне розслідування, щоб з’ясувати — було відключення спеціальним актом з метою дискредитації медіа-холдингу «Інтер медіа груп», чи це лише простий збій роботи провайдера.

Як нам вдалося з’ясувати, відключення каналу відбулося не у всіх споживачів, а лише в тих, кого обслуговує провайдер Triolan. У користувачів послуг Воля, Datagroup та ін. збої в роботі не спостерігалося.

Як виявилося, медіа-холдингом «Інтер медіа груп» на початку поточного року було укладено договори із провайдерами, що здійснюють ретрансляцію каналів у прямі ефіри. Типовий договір було укладено і з представниками провайдерів Triolan, строком до 31 грудня 2017 року.

Проте, за словами дирекції провайдера Triolan, чомусь саме з ними медіа-холдинг «Інтер медіа груп» уклали Типовий договір, загальною вартістю врази більшою, ніж з іншими провайдерами. Тобто вартість ретрансляції каналу Інтер провайдерам Воля та Datagroup обходиться дешевше, ніж провайдеру Triolan.

Враховуючи, що переговори із дирекцією «Інтер медіа груп» щодо зниження ціни, або хоча б приведення її у відповідність з іншими Типовими договорами не дала результати, дирекція Triolan прийняла рішення припинити ретрансляцію каналу, розірвавши договір в односторонньому порядку.

Оскільки медіа-холдинг «Інтер медіа груп» позитивно відреагували на відключення та запропонували не розривати договір, а обговорити подальше внесення змін, ретрансляцію було відновлено.

Отже, як бачимо, справа зовсім не в російськомовному Інтері, не в контенті, що транслюється – це просто бізнес. Тому нам, як споживачам, залишається тільки надіятися, що представники двох компаній знайдуть спільну мову, без затягування нас-глядачів у їхні суперечки.

Загрузка…