Що порушують державні підприємства?

Протягом січня-березня 2018 року державні аудитори виявили низку порушень та зловживань на підприємствах державного сектору економіки. Загальна сума збитків склала 50 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Під час перевірки аудитори також попередили порушення законодавства та прийняття неефективних управлінських рішень, які могли завдати фінансових втрат на суму в 71 мільйон гривень. Аудит проходив на найбільших державних підприємствах, де, в основному, перевірялися окремі господарські операції.

Найбільш поширеними порушеннями були: зайве витрачання фінансових ресурсів через неефективні управлінські рішення, оплата будівельних робіт та надання послуг за завищеними цінами, неналежне виконання зобов’язань за укладеними договорами, порушення законодавства у сфері закупівель.

— За рекомендаціями та застереженнями державних аудиторів об’єкти контролю не допустили порушень законодавства, незаконного та неефективного витрачання державних ресурсів загалом на 29 мільйонів гривень, — повідомляють на сайті уряду.

Також після 3-місячної перевірки за рекомендаціями державних аудиторів скасовано конкурсні торги на загальну суму понад 37 мільйонів гривень.

Загрузка…