Школярі Харківщини на перегляді «Крути 1918»

Школярі Харківщини на перегляді "Крути 1918"
фото Insidernews

Школярі Височанської СЗОШ І-ІІІ ступенів ім. О. Л. Пшенички приїздили з області на перегляд української історичної стрічки «Крути 1918», котрий нещодавно вийшов у прокат.

— Крути 1918 – це не просто фiльм, це iсторiя, яку треба подивитися всiм, щоб зрозумiти, скiльки зроблено, а скiльки треба ще зробити задля державностi, свободи i незалежностi. Як мати, дивилася зi слiзьми на очах. Прикро, що найкращi гинули i гинуть досi, – ділиться враженнями класний керівник 11 класу Яніна Сергіївна.
Серед глядачів здебільшого були учні 10-11 класів і ось відгуки декого з них:
— У самому кінці один з героїв сказав: » Не буває свободи без крові». На жаль, так і є. Ми завжди боролись за свободу, але цей фільм дає надію на краще майбутнє. Хочеться вірити, що і сьогодні є такі віддані люди, що будуть відстоювати нашу самобутність – Лiза, 10 клас.
— Морально було дуже важко дивитися цей фільм. Але він описує історію нашого народу, як молоді хлопці відстоювали нашу країну. Мене вразила їх хоробрість і любов до України, – Iрина, 10 клас.
— Фільм «Крути» – дуже вразив мене своїми подіями та грою акторів. Як на мене, це дуже важкий фільм псхилогогічно, адже він показує ціну нашої свободи та мирного життя і змушує замислитися над подіями, що відбуваються зараз у нашій країні, – Тетяна, 10 клас.
— Крути» – це сильно. Звичайно, багато сумних моментів, сліз … Але загинули не всі. Деякі повернулися до коханих, рідних. Фільм, який чітко розставляє всі крапки. Показує добро і зло. Чи не занурює нас в печаль «неоднозначність і суперечливість,  – Віка, 11 клас.
— Я дивилася фільм з великим задоволенням. Дуже сподобався сюжет та сама зйомка. Моє враження однозначно позитивне! – Іра, 11 клас.
— Взагалі я не дуже люблю фільми на воєнну тематику, але цей мене зворушив. Він показує ту гірку ціну свободи, коли люди віддають свої життя заради того, щоб майбутні покоління жили в незалежній державі. Особливо зворушилп кінцівка, ледве стримували сльози з подругою, – Аріна, 10 клас.
— Мені дуже сподобався фільм. Я навіть поринула у ті часи, ніби опинилась у минулому. Дуже надихає, – Аліна, 10 клас.
— Я не особо люблю исторические фильмы, потому что большинство очень натянутые и неправдоподобные. Но этот фильм заставил не только растрогаться, а и поверить, что это было на самом деле. У людей была очень тяжёлая ноша — это потеря близких, за много смертей у нас есть то, что нужно каждому — это свобода, я благодарна тем людям, которые отдали жизнь за эту свободу! – Аліна, 10 клас.
— Фільм «Крути 1918» мені дуже сподобався, гарна акторська гра, та склад разом із цікавою історією, що розповідає про ціну незалежності нашої держави, створили просто неймовірний фільм, котрий я можу назвати шедевром! – Ігор, 11 клас.

— Я дивився фільм із захопленням, переконуюча акторська гра, гарно продуманий сюжет. Події в фільмі виглядають дуже реалістично, але іноді видно погану комп’ютерну графіку. Фільм гарний, я анітрохи не жалкую, що подивився його! – Артем, 11 клас.

Загрузка…