Скаутський рух “Пласт” збирає один мільйон гривень

фото інтернет

Скаутська  організація “Пласт” займається всебічним патріотичним вихованням української молоді на християнських засадах та потребує коштів, аби розширити мережу представництв у східній частині України.

-Доволі серйозна мережа “Пласту” є на Західній Україні. Для нас у пріоритеті розвинути організацію до такого рівня, аби охопити, фактично, усі міста України та її обласні центри. Зараз у нас є шість тисяч дітей, з якими працюють дві тисячі волонтерів, — розповів Станіслав Андрійчук, голова центрального підрозділу “Пласт” в Україні.

Програму навчання у “Пласту” утворюють два основних напрями: сходини (заняття протягом року, підібрані під стать та вік дитини) та табори. Окрім цього, кожен учасник організації віком від 6-ти років має змогу спробувати себе в різних спеціалізаціях та напрямах, аби в майбутньому підлітку було легше визначитися з професією.

Організатори планують залучити до 300 волонтерів з різних регіонів, на кожного з якого припадатиме 5-7 дітей.

-Деякі волонтери щотижня їздять на сходини з районних центрів, долаючи близько 300 кілометрів. Сподіваюся, вони стануть тими рушійними силами, які дозволять розвинути “Пласт” в області, — поділилася сподіваннями Марія Миськів, голова підрозділу “Пласт” у Харкові.

Збір коштів триватиме до 17 жовтня.

Загрузка…