Скільки Україні коштують державні премії та нагороди

Державні премії та нагороди - це не лише виблискуючі медалі чи ордени, а й суттєві витрати на їхнє виготовлення. До того ж, лауреати таких відзнак отримують певну грошову винагороду.

Скільки Україні коштують державні премії та нагороди
фото интернет

В Україні існує доволі багато нагород та премій – це й нагрудні знаки «Мати-героїня», й ордени за видатні заслуги, й відзнаки Президента України. За підрахунками аналітичного порталу «Слово та Діло», витрати на державні премії України, нагороди та пам’ятні знаки за 2017 рік складають 21,8 мільйона гривень. З них — 1,3 млн. гривень заплановані для виплати державних премій, а 20,5 млн. гривень підуть на виготовлення держнагород та пам’ятних знаків.

На сьогодні в Україні видано 81 тис. атрибутів до нагород, 61 тис. відзнак президента, 2,5 тис. нагрудних знаків «Мати-героїня», 1,7 тис. нагрудних знаків та інших почесних звань, 780 орденів та 300 медалей.  Що ж стосується державних премій, то однією з найвідоміших є Шевченківська та премія в галузі освіти. Так, Державне управління справами запланувало видачу п’яти Національних премій імені Тараса Шевченка, що буде коштувати державі 960 тисяч гривень. Щоправда, лауреатами Шевченківської премії стали лише 4 людини. Для виплати грошової винагороди тим, хто здобув Державну премію в галузі освіти, виділено 70,4 тисячі гривень.

Загрузка…