Світлична: «Бачимо перспективи розвитку стратегічного підприємства «Хартрон»

фото інтернет

20 квітня голова ХОДА Юлія Світлична відвідала ПАТ «Хартрон» де провела нараду з його керівництвом та поспілкувалася з колективом. Про це повідомили в прес-центрі ХОДА.

-«Хартрон» — це стратегічне підприємство, де працює майже 1300 людей. Виробляє продукцію ракетно-космічної, залізничної, енергетичної та оборонної промисловості – в тому числі таку, яка є унікальною для України. Ми бачимо перспективи розвитку цього підприємства та ті аспекти, в яких можемо допомогти, — відзначила керівник області.

Голова ХОДА відзначила питання завантаження підприємства державним замовленням. Зокрема, йшлося про співробітництво з ПАТ «Укрзалізниця» — попередніх домовленостей щодо завантаження харківських підприємств замовленнямибуло досягнуто між Юлією Світличною та керівником «Укрзалізниці» під час наради в Харкові.

Як зазначив генеральний директор НВП «Хартрон-експрес» Віталій Бушуєв, на даний момент портфель замовлень «Хартрону» на 2018 рік сформований.

-Ми продемонстрували голові області можливості підприємства та розраховуємо на її підтримку. Нам би побільше роботи. Цього року в першому кварталі завантаження було 60 – 70%. Зараз – 90%. Розганяємося, вже пішли замовлення з Казахстану, з Білорусі. Взагалі цього року плануємо збільшення обсягів — розповів Віталій Бушуєв.

Юлія Світлична наголосила, що повне завантаження підприємства надасть можливість підвищити зарплату його робітникам, а саме, що до кінця року зарплата зросте до 25 %. На наступний рік також є перспективи — домовитись з державними органами управління для того, щоб харківська промисловість мала замовлення, а від цього люди мали роботу та зарплату.

Загрузка…