Світлична: «Майже 10 млн грн виділили на ремонт диспансеру для чорнобильців»

фото інтернет

За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної з обласного бюджету виділено кошти на ремонт диспансеру радіаційного захисту населення.

-Я беру під свій особистий контроль хід будівництва та реконструкції цього диспансеру. Прошу прокуратуру також долучитися до цього питання, щоб усі кошти, які виділяє держава, були якісно та ефективно використані. Ми виділимо майже 10 млн грн. Такого фінансування не виділялося ніколи в історії обласної ради Харківщини. Про ліквідаторів чорнобильської катастрофи необхідно згадувати не тільки в дні пам’яті, а кожного дня, — сказала голова ХОДА.

У лікарні планують замінити комунікації, які знаходяться в аварійному стані, а також капітально відремонтувати корпуси.

Голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник зазначив, що це питання гостро стояло вже довгий час, однак вирішити його вдалося лише за сприяння голови ХОДА Юлії Світличної.

-Величезне спасибі керівнику області Юлії Світличній. Ми звернулися до неї за допомогою у вирішенні цього питання, і вона відгукнулася. Ми просили всього півтора мільйона, щоб хоча б відремонтувати систему каналізації. Тому для нас ці 9,7 млн — це подарунок, якого ми не очікували, — сказав Анатолій Вінник.

Також він наголосив, що це тільки половина коштів, які потрібні на ремонт диспансеру. Але таку ж суму обіцяє надати Європейський інвестиційний банк. За допомогою всіх цих коштів зможуть повністю вирішити питання з ремонтом диспансеру.

Загрузка…