Світлична: «Намагаємося якомога швидше відкрити філармонію»

фото інтернет

Будівельні роботи Харківської філармонії йдуть максимальними темпами. У великій залі вже фарбують стіни й укладають паркет, а в історичній частині фойє відновлюють ліпнину. Голова ХОДА Юлія Світлична наголосила, що обласна філармонія — не просто будівельний, а культурно-історичний об’єкт.

-Відкрити найсучасніший музичний комплекс, який харків’янам обіцяли десятиріччями, намагаємося якомога швидше. До органної зали додасться велика концертна зала з унікальною акустикою на 777 місць, — написала на своїй сторінці у Facebook керівник області. -У харківській філармонії лунали голоса Шаляпіна, Собінова, Баттістіні, Зонателло, Марії Гай та багатьох інших особистостей. Впевнена, що для харків’ян відкриття відновленої філармонії буде дійсним святом!

Фінансування забезпечено коштами державного та обласного бюджетів. Всі організаційні питання вирішені.

Фасад касової зали завершили вже на 90%, а головний фасад планують зробити за пару місяців. У великій залі філармонії вже повністю зробили стелю та змонтували сцену. Фінішне оздоблення проводять в оркестровій ямі. Також фарбують балкони другого поверху та окремі елементи золотом. Уже замовлені та виготовляються 30-кілограмові кришталеві люстри та крісла, що повністю копіюють оригінальні.

-Іноді буває, що нічого кращого, ніж було раніше, вигадувати не потрібно. Усе вже давно придумано. І ця сцена буде відповідати сценам всіх старих театрів, всіх старих залів, які є в будь-якій європейській столиці. У цьому сенсі ми тепер теж будемо там. При цьому все робиться за сучасними технологіями, — коментує директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. — Я радий, що це все збувається. І ми, харків’яни, — молодці. У нас дійсно слово не розходиться з ділом.

Серед особливостей відновленої старої зали філармонії буде «мобільна» оркестрова яма, яку зможуть піднімати й опускати, а також «мушля», що фокусує звук. Як повідомив

https://www.facebook.com/100002235311576/posts/1793018977449262/

Загрузка…