Світлична: «Пропоную виділити 26 млн грн на відновлення системи водовідведення в Лозовій»

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична запропонувала депутатам підтримати три ініціативи під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва.

-Перша ініціатива. Велика кількість харків’ян звертаються до обласної державної адміністрації за матеріальною допомогою. Є такі випадки, коли люди не можуть дозволити собі якісне лікування або діагностику. Або є надзвичайно складні життєві умови, в які потрапляють люди, і ми не можемо стояти осторонь цієї ситуації. Моя особиста ініціатива – збільшити фінансування з обласного бюджету, призначене для надання матеріальної допомоги, на 5 млн грн, — звернулась до членів комісії Юлія Світлична.

Також керівник області запропонувала депутатам підтримати виділення з обласного бюджету коштів, що необхідні для відновлювальних робіт на колекторі в місті Лозова. Вона наголосила, що цього року трапилася надзвичайна подія, коли люди залишилися без води та без комунікацій. Було прийнято рішення відпрацювати проект та пропонувати виділити 26 млн грн, щоб у повній мірі відновити водопостачання та водовідведення.

Третя пропозиція стосується виділення з обласного бюджету 9,7 млн грн на проведення капітального ремонту в обласному диспансері радіаційного захисту населення.

-Наш обов’язок совісті – пам’ятати про чорнобильців не тільки в дні пам’яті, але кожного дня. Є необхідність відремонтувати приміщення лікарні, де проходять лікування та обстеження чорнобильці. Там кричуща ситуація, і я прошу вас підтримати всіх чорнобильців, — наголосила голова ХОДА.

Зокрема, планують прийняти низку субвенцій з державного бюджету – на реалізацію концепції «Нова українська школа», зміцнення матеріально-технічної бази закладів профтехосвіти, придбання житла для дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківської опіки, придбання медичного обладнання та ліків тощо.

Нагадаємо, пленарне засідання чергової сесії Харківської обласної ради, під час якого розглянуть порушені питання, відбудеться 7 червня.

Загрузка…