Світлична: «Робимо все, щоб створити комфортні умови для навчання в харківських вишах»

фото інтернет

В Харківській облдержадміністрації 2 липня відбулась нарада, на якій обговорили особливості вступної кампанії 2018 року. Голова ХОДА Юлія Світлична зауважила, що чітка комунікація між областю та Міністерством науки і освіти дуже важлива, адже потрібно оперативно та в робочому порядку вирішувати всі питання, наголосивши, що з боку Кабінету Міністрів є повне порозуміння та оперативне реагування щодо більшості питань.

В цьому році на Харківщині ЗНО складали понад 20 тисяч випускників шкіл.

— Всі вони — потенційні абітурієнти. Ми зі своєї сторони зробимо все, щоб створити комфортні умови для навчання в харківських вишах як для наших абітурієнтів, так і для тих, хто приїде до нас з інших міст. Продовжуємо працювати над залученням іноземців до наших вишів — сьогодні в нашому регіоні навчається третина всіх іноземних студентів України, — сказала Юлія Світлична.

Міністр науки і освіти України Лілія Гриневич у ході наради  розповіла про підготовку до вступної кампанії 2018 року та зауважила, що на даний момент зареєстровано вже майже 10 тисяч електронних кабінетів абітурієнтів.

— Ми збільшили потужності наших серверів, тож труднощів, які були у минулому році, в цьому не буде. Електронна база з цього року нарешті є власністю держави, ми сертифікували збереження персональних даних. Це може уповільнювати перший контакт абітурієнта з системою, коли він завантажуватиме свої дані. Але потім жодних проблем не виникне, — розповіла міністр.

Також Лілія Гриневич зауважила, що кожний абітурієнт зможе подати заяву на 4 спеціальності, всього 7 заяв (а не 9, як раніше).  При вступі зараховуватимуться сертифікати за три роки: 2016, 2017 та 2018. Також було відкореговано регіональні коефіцієнти, які роблять привабливішими виші у різних містах порівняно з Києвом (який має коефіцієнт 1). Також збільшено коефіцієнт для сільських мешканців при вступі на аграрні спеціальності.

Загрузка…