Світлична: «Харківщина не відпускає звання освітньої столиці України»

фото інтернет

В цьому році, 26 червня, НТУ «ХПІ» випустив майже 2 тисячі студентів, 375 з них отримали дипломи з відзнакою. Голова ХОДА Юлія Світлична привітала випускників із завершенням навчання та зазначила, що харківський «Політех» — один з найвідоміших вишів України та один з двох провідних політехнічних закладів, і Харківщина пишається тим, що таку велику  кількість якісно підготовлених фахівців для всієї країни випускає саме наш виш.

-Попереду у вас надзвичайно яскраве життя, — звернулася керівник області до випускників. — Перший життєвий іспит ви склали — отримали диплом «Політеху». Якщо впоралися з цим — впораєтеся з усіма випробуваннями. Тому що Харківський «Політех» — це бренд. Для тих, хто має диплом «Політеху», відкриваються всі двері. Наскільки ви використаєте ці можливості, залежить виключно від вас. Бажаю вам завжди бути в авангарді та використати всі можливості, які відкриваються у вашому житті. Бажаю наснаги, розвитку, впевненості й залишатися порядною та чесною людиною впродовж всього життєвого і професійного шляху.

За словами голови ХОДА, в цьому році вузи Харківської області випускають близько 23 тисяч студентів, серед них 2,5 тисячі – іноземці. Близько третини іноземців, які здобувають освіту в Україні, навчаються саме в наших вузах.

-Ми не відпускаємо лідерство і звання освітньої столиці України. Робимо все, щоб надавати можливості студентству і розвивати університетську науку. Замість конкуренції, ми згуртували вузи Харкова в університетський консорціум. Замість того щоб консервувати історію, шукаємо нові можливості, грантові програми та міжнародні проекти, мотивуючи студентів до нових наукових звершень, — зазначила Юлія Світлична.

Також вона наголосила, що сьогодні всі активні вузи знаходяться в кооперації з виробництвом і використовують кластерний підхід, який дає можливість реалізовувати ідеї та рухати науку вперед.

Загрузка…