Світлична: «Зовнішньоторговельний оборот з Нідерландами зріс на 35%»

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч із послом Королівства Нідерланди в Україні Едуардом Хуксом. В ході зустрічі позначили перспективи подальшого розвитку співробітництва Харківщини та Нідерландів, а саме про співробітництво в агросекторі, промисловості, освіті та ІТ-сфері. Також керівник області запропонувала Надзвичайному та Повноважному Послу Королівства Нідерланди в Україні розглянути можливість відкриття почесного консульства в Харкові та перспективи відкриття прямих авіарейсів Харків – Амстердам.

-Нідерланди – це країна з 6-ю економікою в Європейському союзі. Наш зовнішньоторговельний оборот з цією країною зріс на 35%, але ми бачимо подальшу перспективу та вважаємо, що це тільки початок співробітництва, — відзначила голова ХОДА. — Будемо працювати над тим, щоб найближчим часом запропонувати харківським підприємцям нові проекти у сфері агропромислового комплексу, переробної та хімічної промисловості.

13 червня Едуард Хукс вперше відвідав Харківщину та відзначив, що наш регіон добре відомий у Нідерландах, адже саме тут базувалася збірна країни з футболу під час Євро-2012. Він також відзначив велику допомогу, надану керівництвом області під час трагічних подій, пов’язаних із катастрофою рейсу МН17. Говорячи про подальший розвиток двосторонніх відносин, пан посол відзначив перспективи у сфері агробізнесу та використання голландського досвіду виробниками насіння.

-Я б із задоволенням приїхав до східної України з делегацією представників голландських компаній і фермерських господарств, щоб подивитися, які тут є можливості для розвитку бізнесу. Те ж саме стосується і підприємств хімічної галузі, — сказав Едуард Хукс.

Також голова ХОДА запропонувала пану послу разом із бізнес-делегацією своєї країни відвідати Міжнародний економічний форум та Великий слобожанський ярмарок, які відбудуться в Харкові у вересні.

https://www.facebook.com/100002235311576/posts/1703861193031708/

Загрузка…