Світлична: «Готуємо школи регіону до навчального року»

фото інтернет

Поточні ремонти й оновлення матеріально-технічної бази проводять майже в усіх навчальних закладах регіону. Реконструкції та капремонти проходять у 200 закладах освіти. Загалом у них вже відремонтували майже 5 тис. квадратних метрів покрівель, 18 харчоблоків, 12 їдалень, 18 спортивних залів, 13 актових залів, 34 туалети, замінили 7,1 тис. кв. м вікон. Також реконструювали 30 систем внутрішньої та зовнішньої тепломережі, 140 систем водопостачання та водовідведення, 52 котельні.

-Готуємо школи регіону до навчального року. Чекаємо на майже 240 тисяч учнів, серед яких 27 тисяч — першокласники», — повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. — Окрема увага – створенню в школах сучасних спортивних залів та майданчиків – це розвиток та здоров’я дітей.

Як зазначила голова ХОДА, велику увагу цього року приділено розвитку інклюзивної освіти та фізичного виховання школярів. В області працюватимуть 383 інклюзивні класи, створюються 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

Серед шкіл, які суттєво оновили цього року, — два заклади в селищі Шевченкове, в тому числі опорна школа. Роботи тривають і в Шевченківській ЗОШ №1. Тут оновлюють спортивну залу.

Ремонту покрівель та новому обладнанню для кабінетів радіють і в школах на Богодухівщині. Опорний заклад району – ЗОШ № 2 — отримав кабінети хімії, фізики та біології, коштом обласного бюджету тут провели капремонт покрівлі. Також у закладі з’явилися ресурсна кімната, якою зможуть користатися учні двох інклюзивних класів, та медіатека. У 3-му ліцеї Богодухова також ремонтують покрівлю, заклад отримав 2 кабінети – фізики й хімії — та чекає на обладнання для перших класів.

Завершити роботи в більшості шкіл регіону традиційно планують до 1 вересня, але в деяких закладах оновлення триватиме й після свята Першого дзвоника.

Загрузка…