Свободівці Харкова збудували будку для Петра Порошенка

7 березня 2017 року активісти ВО «Свобода» пікетували Харківську державну обласну адміністрацію, обстоюючи конституційне право громадян України на мирні збори, протест, демонстрації та маніфестації.

Фото Кирилл Лукаш

Причиною акції став зневажливий та цинічний вислів Петра Порошенка, у якому Президент України поставив під сумнів право українців на мирні збори, мовляв, ті, хто «ходять проспектами з прапорами, вигукуючи «Геть!»», не вміють працювати й навіть не побудували у своєму житті «собачої будки». Під час акції відбувся майстер-клас з будівництва «собачої будки», як «головної умови» прояву громадянської позиції та висловлення свого ставлення до чинних Уряду, Президента та Парламенту.

— Якщо поки що чинний Президент вважає, що для того, аби мати право на протест, потрібно збудувати у житті собачу будку, то ми таку будку для Петра Олексійовича сьогодні збудували. Відтепер ми маємо повне право висловлювати та демонструвати своє незадоволення діями Президента, Уряду, Парламенту та влади загалом. Якщо серйозно, то вислів Порошенка обурив багатьох українців, що мають активну громадянську позицію. «Досить «майданіть» — йдіть працювати!», – таким було гасло одного біглого Президента під час Революції Гідности. Український народ вигнав ту особу з країни. Про це мусив би пам’ятати чинний Президент України, і не дозволяти собі робити випади, що принижують волелюбний український народ. Бо виходить так, що Порошенко, який прийшов до влади на крові Героїв Небесної Сотні, ставить під сумнів саме право українців на мирний протест. Це вже діагноз, і діагноз дуже небезпечний, – прокоментував акцію голова Харківської міської організації ВО «Свобода».

Собачу будку, яку побудували свободівці під час акції, активісти залишили біля центрального входу до будівлі Харківської облдержадміністрації. Однак, за кілька хвилин буду забрали всередину будівлі бійці Національної Гвардії України. Свободівці сподіваються, що очільниця Харківської области Юлія Світлична доправить матеріяльний доказ на мирний протест своєму безпосередньому керівникові.

Світлини з акції:

Нагадаємо, 3 березня 2017 року Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з візитом на Харківському тракторному заводі, дозволив собі цинічно поставити під сумнів право громадян України на мирні збори, акції та маніфестації: https://youtu.be/oc1O6iWCHB4    

Загрузка…