Т. Лелюх: Національний Корпус це єдина сила в Полтавській області яка справді діє.

Т. Лелюх: Національний Корпус це єдина сила в Полтавській області яка справді діє.
фото Insidernews

Лелюх Тарас Миколайович, учасник бойових дій, засновник та керівник служби безпеки ТОВ «Деметра Агро-Груп», уповноважений представник громадської спілки «Координаційна рада громадських організацій учасників АТО Полтавської області». Активіст Національного Корпусу.

Тарасе, розкажіть як починався Ваш національний рух? Звідки знаєте про Національний Корпус?

Я в правому русі з початку двохтисячних років. Спочатку це були місцеві ультраправі течії, потім ВО «Тризуб» ім.. Степана Бандери. Згодом, під час акцій націоналістів в Києві, ми познайомилися з хлопцями з Патріоту України, тоді ще молодої, але вже надзвичайно потужної націоналістичної організації Андрія Білецького. Коли в Полтаві з‘явився осередок ПУ, ми разом з його активістами збудували тренувальну базу на околицях Полтави та займалися там загальновійськовою підготовкою, проводили вишколи та тренування зі стрільби, рукопашного бою, орієнтування. Також ми виїжджали на тренування до Харкова, я ніколи не забуду, як в липні 2008 Андрій Білецький проводив вишкіл в Харківській області. Десятки працівників МВС та СБУ знімали патріотів з потягів, затримували по дорозі до місця проведення, влада вже тоді боялася об‘єднання націоналістів. Вишкіл було організовано на дуже високому рівні, Андрій і особисто проводив тренування і контролював інших інструкторів і відповідав за загальну організацію заходу. Вже тоді було зрозуміло що він обов‘язково стане Лідером Української Нації, саме такі люди повинні керувати розбудовою нашої Держави.

Ви приймали участь в бойових діях?

В перші місяці 2014 я вступив до Полтавської Самооборони Майдану, якою керував Дмитро Коряк, був його заступником по бойовому крилу організації. Коли почалися бойові дії на Сході, разом з побратимами по правому руху пішли захищати Україну.

Коли побратими розповіли що Андрій Білецький об‘єднав націоналістів і створив АЗОВ, ми одразу прийняли рішення вступити до його підрозділу. Влітку мене було призначено інструктором з тактики та виживання на базі підготовки Азову «Полтавщина». Коли батальйон Азов переформувався в полк і входив до НГУ я разом з ще сімома побратимами з Азову пішов служити у батальйон Полтава.

Чим ви зараз займаєтесь? Яка діяльність?

Після завершення служби ми, разом з нашими побратимами — учасниками бойових дій з Азову та інших підрозділів вирішили об‘єднатися, отримати по 2 гектари землі для ведення ОСГ та зайнятися фермерством. Отримати землю виявилося зовсім не легко, система чинила шалений супротив, але це лише згуртувало нас, ми вивчали закони, перекривали траси, вели переговори, навколо нас згуртувалися сотні наших побратимів і разом ми пробили цю кригу. Об‘єднавшись навколо спільної мети з учасниками бойових дій Соломіним Володимиром (Азов), Олегом Горобцем (зведений загін МВС), Ігором Кумечком (УДА), та багатьма іншими побратимами, ми змогли допомогти бійцям отримати більше двох тисяч ділянок для ведення ОСГ, садівництва та дачного будівництва. Зараз я є засновником та керівником служби безпеки ТОВ «Деметра Агро-Груп», нашого кооперативу учасників бойових дій та волонтерів Полтавської області.

Як відноситесь до дій Активістів Національного Корпусу, чи допомагають вони вам?

Я є активістом Національного Корпусу, це єдина сила в Полтавській області, а може й в усій Україні, яка справді діє – підтримує в судах учасників бойових дій, допомагає сім‘ям наших полеглих побратимів, проводить спортивні та просвітницькі заходи для молоді, пропагує здоровий спосіб життя та донорство крові для тих, хто цього потребує, захищає порядок та законність в місті та області… Можна довго розповідати про добрі справи НК, а можна долучитися і разом приносити ще більше користі нашій Нації.

Ознайомлені з роботою Андрія Білецького, що подобається, які якості поважаєте?

Я дуже вдячний Андрію Білецькому та Олегу Петренку за їхню активну позицію та конкретні дії по захисту учасників бойових дій та простих громадян – ми неодноразово зверталися через Анатолія Шияна, керівника Полтавського осередку НК та завжди отримували підтримку – депутатські запити, виїзди журналістів та активістів НК, дуже важливо відчувати поруч плече побратима, знати що ти не залишися сам на сам зі своїми проблемами. І на війні, і в повсякденному житті лише разом можна здобути перемогу, а з таким Лідером, ми неодмінно досягнемо успіху !

Чим надалі планує займатись? Чи плануєте і надалі співпрацювати з НК?

Ми плануємо і далі розвивати наш кооператив, обробляти землю, закладати горіхові сади, допомагати нашим побратимам та сім‘ям полеглих героїв, разом з НК проводити спортивні та освітні заходи. Зараз ми працюємо над запуском в Полтаві бізнес-інкубатору для учасників бойових дій та молоді, шукаємо можливість забезпечити місцевих бійців ділянками для будівництва в межах міста, готуємо різні соціальні проекти.

Загрузка…