У центрі Харкова ”зголоднілі” силовики заблокували дорогу

Сьогодні біля Харківської обласної адміністрації відбувся мітинг пенсіонерів силових структур, які вимагають перерахування пенсій.

У центрі Харкова ”зголоднілі” силовики заблокували дорогу
фото insidernews

Мітингувальники склали спільне звернення до голови Харківської обласної адміністрації з вимогою вплинути на центральні органи влади. Останні, на думку протестувальників, повинні здійснити перерахування пенсій силовикам.

 — Ми направляємо звернення з приводу «осучаснення» пенсій військовослужбовцям, перерахунку та виплати пенсій колишнім працівникам міліції. У Харківській області 6 500 пенсіонерів МВС отримують пенсії від 1300 до 2000 тисяч гривень, ще 3500 пенсіонерів – до 2500 гривень. Пенсіонерам силових структур пенсії не перераховувались з 2007 року, а вони ледь виживають. На всі запити, які ми направляли до державних службовців вищого рівня, в місті Києві, ми отримували необґрунтовані відписки, які не дають конкретних відповідей на поставлені запитання. Ми просимо шановну Світличну Юлію Олександрівну проінформувати керівників держави про критичну ситуацію, яка склалась в області, — зазначив один із мітингувальників.

Учасники акції після оголошення головної вимоги, пішли до пішохідного переходу, що знаходиться на вулиці Сумській, біля ХОДА, та перекрили рух автомобілів. Протестувальники почали масово перетинати пішохідний перехід, не зупиняючись. Водії були вимушені змінити свій напрямок руху. Єдині, кого пропускали мітингувальники – машини швидкої медичної допомоги.

За словами одного із учасників акції, який в минулому також був міліціонером, вони продовжуватимуть такі дії до тих пір, поки на них не звернуть увагу. Він зазначив, що повністю погоджується в метою та методами цією акції. Як наголосив один з протестувальників, якщо їхні вимоги не будуть прийняті до уваги, то вони почнуть перекривати інші вулиці в місті.

Загрузка…