У квітні стартує кампанія з вибору сімейного лікаря

Кожен українець зможе вибрати собі сімейного лікаря, терапевта та педіатра й підписати з ним декларацію.

фото інтернет

За словами Уляни Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я, у квітні розпочнеться національна капманія з вибору лікаря, якого можно обрати без прив’язки до місця реєстрації. Необхідно лише підписати декларацію з лікарем, який вже доглядає вас та членів вашої родини, або знайти нового. Декларація підписується безстроково і діє до моменту, доки не буде неохідності змінити лікаря.

В планах 1 сімейний лікар може підписати декларацію з 1800 пацієнтами (дорослі та діти), 1 лікар-терапевт (дорослі) з 2000 пацієнтами, 1 лікар-педіатр (діти) – 900 пацієнтами. Лікар первинної допомоги обстежує пацієнта та призначає необхідні аналізи, забір більшості з яких буде проводитися одразу в амбулаторії. На основі отриманої інформації він приймає рішення про лікування. За потреби лікар дає направлення до профільних спеціалістів.

До обов’язків лікаря входитиме профілактика захворювань у груп ризику, вакцинація, видача медичних довідок та лікарняних листків, видача рецептів за програмою відшкодування вартості ліків «Доступні ліки», у тому числі рецепти на ліки для хронічних хворих, а також планування візитів.

Заклад первинної медичної допомоги забезпечить заміну, якщо ваш лікар у відпустці або на лікарняному, а також, якщо ви знаходитесь у чужому місті при необхідності можна звернутися до найближчого чергового центру первинної допомоги.

Загрузка…