У Лозовій провели реконструкцію ЦРЛ

фото інтернет

Під час робочої поїздки до Лозівського району, 16 вересня, голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилась з результатами робіт, проведених у ЦРЛ, де провели реконструкцію операційного блоку лікарні та капітальний ремонт відділення гемодіалізу.

-В наступному році також будемо підтримувати районну лікарню, щоб й інші відділення були в належному стані. Щоб люди могли і працювати, і відновлювати здоров’я в нормальних умовах, — зазначила Юлія Світлична. -У Лозівському районі відновлюємо багато об’єктів, до яких роками не було уваги. Комунальне господарство міста, дороги, заклади освіти, місцева спортивна школа та лікарня знаходились в жахливому стані. Зараз ситуація вже інша, йдуть будівельні та ремонтні роботи майже на 30 об’єктах. Це лише початок, будемо і надалі підтримувати.

Як зауважив голова Лозівської райдержадміністрації Сергій Красноперов, протягом багатьох років заклад не бачив капітальних ремонтів. А сьогодні лікарня має відремонтований дах, замінені вікна, зовнішнє освітлення, впорядковану паркову зону біля лікарні.

Завідуючий відділенням гемодіалізу Володимир Кондрад розповів, що окрім ремонту, відділення було оснащене новітнім обладнанням.

-Ми отримали апарати 5-го покоління, за допомогою яких можна надавати більш кваліфіковану допомогу хворим з нирковою недостатністю. Зокрема, маємо нову систему префільтарції, яка очищує воду для процедури гемодіалізу. Це сучасне обладнання німецького виробництва. Апарат закуплений за  кошти обласного бюджету, — зазначив Володимир Кондрад.

На даний момент у відділенні отримують лікування програмним гемодіалізом 17 хворих з Лозівського, Сахновщинського, Первомайського та Близнюківського районів. Під час візиту до лікарні Юлія Світлична також передала закладу нове обладнання – кардіограф та апарат УЗД.

https://www.facebook.com/100002235311576/posts/1848032478614578/

Загрузка…