У Харківській області вдячні люди аплодують націоналістам

У Харківській області вдячні люди аплодують націоналістам

Нацкорупус та Національні Дружини допомогли мешканцям Хотомлі відстояти свої конституційні права

Прекрасні землі на березі Печенізького водосховища вже давно не дають спокою «сильним» Харківської області. Майже увесь берег із сосновими пролісками огороджений під котеджі та туристичні бази. Переважно їх власники мають сумнівну репутацію, з не менш сумнівним правом забирати у жителів місцевих громад доступ до водойми. Одну з небагатьох ділянок, до яких хотімляни ще мали вільний доступ було «огороджено» чьотири місяці тому. Хто огородив парканами чудовий пляж, та хто повісив на в’їзді до нього важкий ланцюг – невідомо. Не знає про це ні місцева влада, ні правоохоронці. Не дуже цікавились цим і націоналісти, що приїхали після виклику місцевої громади – люди звернулися до Нацкорупусу з проханням допомогти знести незаконні конструкції. Саме незаконні – про жодні документи на оренду ділянки нікому невідомо.

Хлопці з Національного корпусу та Нацдружин майже одразу взялись до справи. «Майже», тому що знесенню парканів передувала коротка розмова з поліціантами А точніше з одним з них – начальником місцевого райвідділу.

-Ви тут нічого не знесете. Це протизаконно! – почав було правоохоронець.

Але наразився на ґрунтовну критику націоналістів. Вони нагадали стражу порядку, про конституційні права громадян України та висловили своє відношення до «перевертнів у погонах».

Велетенська ділянка пляжу була огороджена сітчастим парканом. Його, в першу чергу, й почали демонтувати активісти. Робили вони це  заповзято та весело. Майже одразу до них долучився і дільничний. Випадково на нього впала одна із секцій паркану. Після чого він вже просто супроводжував активістів. Але місцевим здалося, що правоохоронець навпаки перешкоджав демонтажу незаконних конструкцій.

-Це він так погони відробляє, — вигукнув хтось серед хотімлян.

Їх зібралося декілька десятків. Деякі активно допомагали активістам зносити паркан. І саме вони викликали націоналістів на допомогу. Як розповів один з хотімлян на ім’я Павло, самозахоплення відбулося у грудні цього року. Жителі селища намагалися достукатися до своєї селищної влади. Та їх звернення було проігноровано. Тоді вони звернулися до Нацкорпусу.

-До приймальні народного депутата Андрія Білецького надійшов лист із прохання про допомогу. Жителі Хотімльскої громади скаржилися на самозахоплення території невідомими. Спочатку ми намагалися вирішити все юридичним шляхом. Але бездіяльна влада провокує людей на радикальні дії, — розповідає лідер Харківського осередку Нацкорпусу Костянтин Нємічєв.

Після повалення сотень метрів паркану націоналістів вітали аплодисментами. Члени місцевої громади дякували хлопцям гучними криками та оплесками. У самому ж Нацкорпусі підкреслюють: в першу чергу ініціатива у подібних справах має надходити від самих громадян. Тільки коли люди  самі небайдужі до своє долі їм можна допомогти. Інакше беззаконня , у тому числі й владне, не матиме кінця.

P.S. Як ми й писали хто хотів загарбати землю громади достеменно невідомо. Але місцеві жителі натякають на впливових представників суддівського корпусу та прокуратури. На випадок (а якщо вірити хотімлянам дуже вірогідний випадок) спроб тиску на громаду з боку загарбників землі було домовлено про подальшу співпрацю між місцевими жителями та націоналістами. Останні пообіцяли одразу прийти на допомогу.

 

Загрузка…