У Харкові працевлаштовують ветеранів АТО

Сьогодні в медіа-центрі “Накипіло” відбулася презентація Центру допомоги ветеранам АТО “AXIOS”.

У Харкові працевлаштовують ветеранів АТО
фото Insidernews

Центр знаходиться в Києві, проте його координатори вже мають напрацювання в інших містах і скоро подібні установи відкриються в Дніпрі, Вінниці, Краматорську та Миколаєві. Такий Центр може з’явитися й в Харкові. Як зазначив Олег Могилецький, керівник Центру “AXIOS”, головна мета Центру — допомогти учасникам бойових дій та їхнім родинам повернутися до мирного життя. Центр допомоги ветеранам АТО має три головні напрямки діяльності: психологічна підтримка, профорієнтація та працевлаштування. Проте пріоритетною задачею для Центру є саме працевлаштування ветеранів.

— Ключовий етап допомоги — це працевлаштування. Ми обрали цей напрямок з двох причин. По-перше, нормальна робота дозволяє ветерану матеріально забезпечити себе та свою родину. По-друге, робота виконує функцію соціалізації, тобто у бійця є можливість зав’язати стосунки з колективом, знайти нових друзів та надалі будувати свою кар’єру. Це те, що допомагає адаптуватися емоційно після війни, — каже Олег Могилецький.

Як зазначив спікер, їхня організація не може створити нові робочі місця, проте за рахунок досвіду команди, що працює в Центрі, вони знають як задовольнити попит роботодавця.

— Майже всі професії та вся робота, яку ветеран робить на війні — вони мають аналог у цивільному житті. Ми намагаємося це розкрити, показати роботодавцям ці плюси, дати їм якісні кадри, яких вони потребують, а бійцям АТО — якісну роботу, — розказав спікер.

Під час працевлаштування ветеранів АТО може виникнути ситуація, коли навички та знання бійців не відповідають попиту на ринку праці. Тоді, каже Олег Могилецький, людина проходить курси навчання, або ж вона може взагалі змінити свою кваліфікацію. Всі ці послуги оплачуються Центром допомоги ветеранів. На сьогодні до організації звернулися біля 900 ветеранів, з них працевлаштовані біля 200 людей, ще 200 — навчаються.

Центр допомоги ветеранам АТО “AXIOS” фінансується торгово-виробничою компанією “Перша приватна броварня” та її генеральним директором, Андрієм Мацолою. Для організацій та активістів, які планують відкрити подібні установи в своїх містах, окрім співпраці з бізнес-сектором, доступні такі джерела фінансування як міські програми та участь в міжнародних грантових конкурсах.

Загрузка…