У Харкові презентовано опозиційний політичний проект

В Харкові народний депутат України, Мустафа Найєм, разом зі своєю командою розповів про громадську «Ініціативу реальних дій».

У Харкові презентовано опозиційний політичний проект
фото insidernews

Проект передбачає, по-перше, організацію всеукраїнської масової акції перед стінами Верховної Ради за обмеження депутатської недоторканності. По-друге, визначені головні вимоги ініціативи, які включають зміну виборчого законодавства за пропорційними відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні та створення антикорупційного суду. За словами Мустафи Найєма, такий крок викликаний бездіяльністю нинішнього влади та процвітанням корупції в державному секторі. Ще однією, не менш важливою причиною є відсутність команди, яка б була сформована не за принципом «лідер-гроші».

Наразі головною проблемою є те, що ні один із запропонованих законопроектів не вносять до Верховної Ради, хоча всі необхідні вимоги були дотриманні. Тому опір влади можна подолати або за допомогою протесту, або через проведення опитувань і досліджень, які покажуть потребу реформ у населенні. Окрім законодавчої діяльності, яка не завжди має реальні результати, створена також Антикорупційна мапа ремонтів, що покликана контролювати кошти з бюджету. Тобто, кожний бажаючий зможе подивитися, як витрачаються гроші, що були надані для ремонту його будинку, дитсадочку чи лікарні. Також громадяни матимуть можливість перевірити чи існують навколо цих об’єктів корупційні схеми.

Наскільки новий проект буде життєздатним — сказати важко, та вже дехто з присутніх на заході висловив сумніви. Причина – відсутність чіткої програми, чи ідеології, яка б об’єднала населення.

Наразі «Ініціатива реальних дій», окрім Харкова, буде презентована в інших містах України. Головною метою такого «політичного туру» є те, що виникла необхідність пояснити людям новий проект та залучити їх до його реалізації.

Загрузка…