У Харкові відбудеться благодійний аукціон для хворих дітей

Організатори планують зібрати гроші на мікроавтобус для паліативної допомоги невиліковним дітям.

фото insidernews

Точна кількість дітей з невиліковними хворобами в Україні невідома. Харківська область – не виняток. Але, за приблизними підрахунками, їх кількість біля 1 000 осіб. Усі вони потребують паліативної допомоги. Паліативна допомога —  це така допомога, що може полегшити страждання невиліковно хворих. До неї входить не лише медичне втручання, а й психологічна підтримка та заходи з соціалізації хворих. Зазвичай подібна діяльність лягає на плечі громадських організацій та благодійників. Бо держава, навіть якщо захоче, допомогти не може – немає відповідної законодавчої бази. Харків – один з лідерів у просуванні паліативної допомоги. В Україні подібним займаються лише в Івано-Франківську.

— Найближчим часом відповідні закони будуть прийняті. Зараз при МОЗ створена робоча група до якої входить і наш харків’янин Роман Марабян. Коли робота групи буде завершена, ми зможемо провести відповідні дослідження, розробити програми, — говорить Наталія Коновалова, спеціаліст Харківського обласного спеціального будинку дитини № 1.

Саме його директором і є Роман Марабян. У цьому закладі надають паліативну допомогу дітям до 7 років. За минулий рік через нього пройшло понад 50 сімей з Харкова та області. І поки у МОЗ вирішують законодавчі проблеми, ХОСБД №1 залучає громадськість для вирішення проблеми.

Спільно з ГО «Натхнення» вони проведуть благодійну виставку-аукціон «Творити легко». Всього на ній будуть представлені 50 картин 13 художників-аматорів з «Натхнення». Усі кошти підуть на придбання мікроавтобусу для виїздів у область спеціалістів з паліативної допомоги.

— До групи входять психолог, лікар, педагог та медсестра. Якщо у Харкові дістатися до дитини не проблема, то «на районах» це буває вкрай складно. Але ж і ті діти потребують допомоги та розуміння! – наголошує художник-педагог Олеся Поводиш, одна з організаторів заходу.

«Творити легко» проходитиме з 28 квітня по 18 травня у приміщенні бібліотеки ХНУ ім. Каразіна. У кінці виставки буде проведено аукціон. Усі гроші без посередників одразу підуть у фонд ХОСБД №1.

Загрузка…