У Харкові є музеї з харизмою

Сьогодні в медіа-центрі “Накипіло” відбулася презентація проекту під назвою “Креативний музейний арт-простір, або Сучасний музей з харизмою”.

У Харкові є музеї з харизмою
фото insidernews

Проект покликаний зробити один із харківських культурних осередків, а саме, музей імені А.С. Макаренка, цікавим для відвідувачів.

— Ми зараз розвиваємо проект у галузі креативної індустрії, або креативної економіки. Нас цікавить сучасний музей та те, чи може він бути привабливим об’єктом для туристів. Чи може сучасний музей стати прибутковим активом. І саме для того, щоб відповісти на ці питання, та дізнатися як потрібно працювати з музеєм, щоб він був яскравим та привабливим, ми організовуємо цей проект, — зазначила Олена Жукова, кандидат історичних наук, завідувач кафедри музеєзнавства та пам’яткознавства Харківської державної академії культури.

За словами Олени Жукової, музей імені А.С. Макаренка був обраний з декількох причин. По-перше, він маловідомий серед туристів. По-друге, це один з найкреативніших музеїв на території Харківщини. Він має яскравий інтер’єр, а також зараз в ньому представлена експозиція, що заслуговує уваги людей.

Програма заходу включатиме екскурсії для учасників, майстер-класи, конкурс на найкреативнішу доповідь, а також арт-практикум.

— Захід матиме вигляд не стандартної конференції, а арт-практикуму. Будуть практичні поради з того, як перетворити музей на креативний, сучасний, запрошений суспільством проект, який може приносити прибуток. Окрім дискусій, у нас передбачений конкурс на найкреативнішу доповідь. Конкурс проводиться для того, щоб простимулювати наших учасників бути цікавими. Переможець отримає сертифікат на тур вихідного дня до ЕтноЕкоАгроСадиби “Лялина Світлиця”, — розповіла Валерія Сітоленко, модератор проекту “Креативний музейний арт-простір”.

Захід “Креативний музейний арт-простір, або Сучасний музей з харизмою” відбудеться 28-го листопада у селищі Подворки, Харківського району.

 

 

Загрузка…