Україна в числі «найгірших» за якістю продукції

Україна зайняла 8 місце з кінця в світовому рейтингу якості продуктів. Про це повідомляє компанія M Cousulting Croup.

фото інтернет

Україна потрапила в міжнародний рейтинг якості продуктів, зайнявши 45 місце. Такими є результати дослідження Made In Country Index 2017, яке провело американське видання Forbes спільно з порталом Statista. Рейтинг складений на основі опитування 43 тисяч жителів з 52 держав світу. Мета дослідження – встановити рівень якості товарів з різних країн.

Перше позиція в рейтингу дісталася Німеччині (вона набрала 100 балів), друга – Швейцарії (98 балів). Загалом в десятку лідерів потрапили європейські держави, а також США, Канада та Японія. Україна ж опинилася в числі найгірших країн за якістю продукції, яку вона виробляє. Зі 100 можливих балів, Україна набрала 35 очок. Поряд з Україною знаходяться Індонезія (36 балів), Індія (36 балів), В’єнтам (34 бали), Філіппіни (32 бали), Бангладеш (29), Китай (28 балів), Іран (27). Для порівняння, найближчі географічні сусіди України мають на порядок кращі результати. Так, Польша зайняла 24 місце, Росія – 26, а Угорщина – 28 місце.

Дослідження Made In Country Index 2017 цікаве ще й тим, що в ньому автори вивчили відношення жителів різних держав до якості товарів, вироблених в конкретній країні. Ось які оцінки отримала Україна. Найкраще до української продукції відносяться в Об’єднаних Арабських Еміратах, за ними слідують Гонконг, Пакистан, Чилі, Ізраїль та ін.

Загрузка…