Урок мужності для школярів від харківських добровольців

Напередодні Дня Захисника України воїни-добровольці провели урок патріотичного виховання в одній із шкіл на Харківщині

Урок мужності для школярів від харківських добровольців
фото Insidernews

Волонтер добровільного формування ДУК ПС, Юрій Буслов, 13 жовтня, та бійці 1-шої окремої штурмової роти ДУК ПС з позивними «Щігол» та «Монгол» відвідали учнів Височанської СЗОШ ім. О. Л. Пшенички, щоб провести зі школярами урок мужності напередодні Всеукраїнського свята.

Добровольці не лише розповіли учням про свій життєвий та військовий досвід, а й про фактори, які вплинули на їхнє рішення піти на війну. Юрій Буслов, родом з Білорусії, допомагає армії більше трьох років, 19-ти річні хлопці Іван(«Щігол») та Денис(«Монгол») з Харкова відправилися близько року тому добровольцями на Донбас і вже мають за плечима достатньо пережитого. Наразі на Сході країни затишшя, як повідомив один із них, тому деякий час вони мають намір побути в рідному місті в очікуванні найліпшої нагоди відправитися на передову й підтримати своїх.

Подібні заходи зі зміцнення патріотичної налаштованості у вчительському та учнівському колективах відбуваються не вперше в школі. Окрім того, вони систематично, ще з 2014 року, проводять акції підтримки учасників та постраждалих в цій війні.

-Ми надавали допомогу 92-й механізованій бригаді, довгий час ми з ними співпрацювали, були в тісному контакті – повідомляє директор школи Реуцький В’ячеслав Вікторович. –  У нас є містечко для переселенців на виїзді з Харкова, коли вони тільки облаштовували свій побут, ми зі школи зібрали різні речі, продукти харчування, іграшки і привезли туди без усіляких посередників.

Така позиція є для них однією з основних у проведенні тієї або іншої доброчинної справи – щоб напряму спілкувалися, і щоб зібрані кошти потрапляли в руки бійцям, переселенцям.

Учитель-методист, Яніна Сергіївна Петренко, розповіла декілька слів про деякі акції на підтримку ранених бійців, зокрема однією з таких є захід під назвою «Миколайчики для Героїв». Також вони час від часу проводять ярмарки, останньою із таких була ярмарка печива:

-За дві перерви зібрали майже 1000 грн і передали на тепловізори – говорить Яніна Сергіївна. –  Намагаємося хоча б три рази на рік проводити такі заходи. Ну а при потребі, кожна людина також може долучатися до благодійної справи.

На завершення спілкування з дітьми стало більш неформальним, учні практикували збірку/розбірку автомата Калашникова, приміряли деякі елементи військової амуніції, робили фото на пам’ять.

За останні роки в країні та місті дуже змінилося ставлення і підхід до питання патріотичного виховання дітей. Уроки мужності сприймаються в школах Харкова більш сприятливо і як належне, що є гарним підґрунтям у формуванні юних патріотів своєї країни.

Загрузка…