В Харкові можна послухати про історію вночі

фото інтернет

В ніч с 26 по 27 травня в Харківській обласній філармонії відбудеться сьома «Ніч історії Харкова». Цього разу проект має декілька нововведень. По-перше, організатори запросили нових фахівців, які в своїх лекціях зосередяться на темі історії Слобожанщини. По-друге, програма проекту поповнилася екскурсіями, що проходять в період між «Ночами історії». В рамках проекту відбулося вже три екскурсії – до Музею археології Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, до університетської бібліотеки та самого навчального закладу. Наступна екскурсії запланована на середу, 25-го квітня.

-Маємо дуже великий попит на ці екскурсії. На жаль, ми навіть не змогли прийняти всіх бажаючих, бо екскурсійна група – це 15, максимум — 20 осіб, а бажаючих виявилося набагато більше. І ми вирішили, що будемо робити такі екскурсії постійно, — зазначила Марина Григор’єва, історик та координатор проекту від Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна

В програму «Ночей історії Харкова» увійшли: лекція від Олександра Осадчого про народну кухню Слобожанщини, розповідь Антона Бондарєва про архітектуру Харкова в архівних документах, історія садиби Шидловських в Харківській губернії від Андрія Парамонова, який також проведе нічну екскурсію по вулиці Римарській. Дослідник історії Харкова та журналіст Філіп Дикань прочитає лекцію про те, якою була для харків’ян весна 1913-го, і чому цей рік вважається «еталонним». Марина Григор’єва розповідатиме про студентські земляцтва Харківського університету в другій половині XIX – на початку XX століття.

Більш детально про програму сьомої «Ночі історії Харкова» можна дізнатися на сторінці проекту в Facebook. Там же знаходиться посилання для реєстрації.

Загрузка…