В Харкові нагадали про боротьбу з тоталітарними режимами

фот соц мережі

В ранці 9 травня на кількох шляхопроводах міста з’явились банери з не зовсім «зручним» текстом для шанувальників комуністичного минулого. На перетинах Московського проспекту, пішохідному місточку через Клочківський узвіз та на в’їзді до міста з боку Києва активісти Правого сектору, Фрайкор, Спілки ветеранів АТО, Ветеранського об`єднання сприяння обороні Україні розмістили банери з висловом: «Дякую діду за те що давив московську гниду».

— Ми не проти бійців Червоної армії, які віддали своє життя за звільнення України від німецької навали, — заявив Юрій Лихота, керівник обласного штабу Правого Сектору. – Але треба пам’ятати, що з німцями воювали та віддавали своє життя за ради свободи рідної країни вояки УПА. А згодом вони боролися за незалежність власної країни від більшовицьких катів.

Крім того, Ю. Лихота відмітив, що треба відновлювати історичну справедливість, не треба забувати усіх хто боровся за вільну и незалежну країну.

На цей час біля усіх банерів виставлені пости охорони з учасників громадських організацій, щоб запобігти можливих провокацій.

Загрузка…