В Харкові переселенці отримають допомогу від Святійшого Отця Франциска

Сьогодні в прес-центрі “Kharkiv Today” волонтерські організації розповіли про програму фінансової допомоги “Папа для України”.

В Харкові переселенці отримають допомогу від Святішого Отця Франциска
фото InsiderNews

В рамках Акції “Папа для України” передбачається виділення коштів для допомоги постраждалим внаслідок конфлікту на сході України. Партнерами проекту виступають благодійний фонд “Станція Харків” та благодійна організація “Caritas-Spes Харків”. За словами Едуарда Кави, єпископа-помічника Львівської Архідієцезії Римсько-католицької Церкви, сьогодні стан України дуже непокоїть Католицьку Церкву.

— Оскільки про війну в Україні говориться мало, то в нашій церкві ця тема є відкритою та постійно обговорюється. Дуже часто ми маємо від Святого Престолу запитання про те, що відбувається в Україні та який стан життя біженців. Ця тема зараз дуже актуальна. Сьогодні Святий Престол акцентує увагу саме на Україні, більш того, це унікальний випадок, коли Святійший Отець особисто питається про Україну. Акція, насамперед, має на меті вселити в людей надію, що війна закінчиться, — прокоментував Едуард Кава.

Фінансова допомога буде спрямована на придбання медикаментів, одягу та харчових продуктів для постраждалих внаслідок війни. Як зазначив Едуард Кава, під час реалізації проекту, організації керуються виключно потребами людей.

Юлія Конотопцева, голова правління благодійного фонду “Станція Харків”, відмітила, що підтримка надаватиметься тим категоріям населення, які цього дійсно потребують. При цьому фінансова допомога покриватиме базові потреби людини. Так, громадянам видаватимуться продуктові ваучери на 2 тисячі гривень та будуть закуплені медикаменти. Окрім того, виділені кошти покриватимуть оренду житла та оплату комунальних послуг. Одне з завдань акції “Папа для України” — допомогти пережити зимовий період людям, які цього потребують. В рамках акції благодійному фонду “Станція Харків” для здійснення такої допомоги виділено 500 тисяч євро, а “Caritas-Spes Харків” отримав 250 тисяч євро.

Акція “Папа для України” була створена за ініціативою Святійшого Отця Франциска, на заклик якого про збір пожертви для України, відгукнулися католицькі церкви Європи. Вона спрямована на допомогу жителям України, які постраждали від військових дій на Сході країни, та внутрішньо переміщеним особам.

Загрузка…