В Харкові підприємці зможуть отримати грантову допомогу

В прес-центрі “Kharkiv Today” презентували проект грантової підтримки мікропідприємництва для внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення внаслідок конфлікту на сході України.

В Харкові підприємці зможуть отримати грантову допомогу
фото insidernews

В Харкові представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) оголосило про старт проекту для розвитку мікропідприємництва. Проект передбачає грантову допомогу у розмірі 2130 євро для внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, а також місцевих мешканців, які входять в уразливу групу населення. При цьому грант не спрямований на виділення коштів, а виключно на придбання обладнання для розвитку бізнесу.

Заявки на участь у проекті можуть подати особи віком від 18 до 60 років, які мають власний бізнес, що працює не менше пів року. Як зазначила Ганна Лебедєва, керівник підрозділу ГО “Центр Зайнятості Вільних людей”, гранти отримають не новачки, а підприємці з досвідом. При цьому, в разі перемоги, на розробку бізнес-плану учасники будуть мати 5 днів, адже в них повинні вже бути готові ідеї.

Проект буде проходити в декілька етапів. Перший — відбір учасників, які надіслали заявки на проект. Другий — проведення двох 5-денних тренінгів для переможців та захист ними своїх бізнес-планів. Третій — отримання гранту. Четвертий етап передбачає супровід процесу реалізації бізнес-проектів грантоотримачів протягом 3 місяців.

Важливою задачею, за словами Ганни Лебедєвою, є розповсюдження інформації про проект серед якомога більшої кількості людей. Адже, як правило, гранти отримують одні та й ті ж учасники, які вже не раз проходили весь процес його отримання. Тому організаторам важливо відібрати нових людей.

Грантова програма здійснюється в рамках реалізації проекту “Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні”, що впроваджується Міжнародною організацією з міграції за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Загрузка…