В Харкові створять електронний Центр зайнятості

Сьогодні в прес-центрі «Status Quo» розповіли про стан ринку праці та інноваційні проекти на Харківщині.

В Харкові створять електронний Центр зайнятості
фото insidernews

В цьому році Харківський обласний центр зайнятості має декілька нових напрямків роботи. Їхньою метою є полегшення процесу пошуку роботи та працевлаштування. За словами Володимира Міненко, директора Центра зайнятості, сьогодні в Харкові діють такі сервіси, як електронна черга, відділ рекрутингу та відділ по співпраці з міжнародними донорами.

— Стосовно інноваційних напрямків діяльності служби зайнятості в цьому році, то, по-перше, ми запровадили електронну чергу для реєстрації безробіття. Тобто, тепер людині не обов’язково приходити до Центру, вона просто може зареєструватися, стати в електронну чергу та прийти в той день, коли вона записалась на відвідування. По-друге, ми створили в Харківському центрі зайнятості відділ рекрутингу, який надаватиме максимальну допомогу роботодавцям в укомплектуванні вакансій, тобто задовольнить їхню потребу в кадрах. По-третє, ми ініціювали створення в обласному центрі зайнятості такого нового напрямку діяльності, як співпраця з міжнародними донорами та організаціями з метою залучення додаткових коштів, — розказав Володимир Міненко.

Спікер додав, що нещодавно вони отримали грант на розробку так званого SmartJob – ресурсу, який дозволяє проводити відео-консультації, вебінари, зробити відео-резюме для людей, які шукають роботу. На думку В. Міненко, запровадження SmartJob є першим кроком до створення електронного Центру зайнятості.

Що ж стосується стану ринку праці, то В. Міненко зазначив, що на сьогодні рівень безробіття в Харківській області є одним з найнижчих в Україні.

— Рівень безробіття в Харківській області становить 6,1% — це найкращий показник по Україні. За рівнем зайнятості, який складає 60,5%, Харківська область займає друге місце по Україні після міста Києва. Ці показники рахує наша Державна служба статистики. Стосовно фіксованого ринку праці, який зареєстрований у обласному центрі зайнятості, то статус безробітних мали 85 тисяч та майже 40 тисяч осіб були працевлаштовані, — каже В. Міненко.

Спікер розказав, що в Центрі зайнятості реалізує проекти, які покликані допомогти з працевлаштуванням воїнам АТО та переселенцям. Так, Центр зайнятості виділяє кошти демобілізованим бійцям із зони АТО на відкриття власної справи. Також діє проект, який передбачає надання фінансової допомоги вимушено переміщеним особам для розвитку підприємницької діяльності.

Загрузка…