В Харкові відбудеться концерт за участю іноземних виконавців

фото InsiderNews

У Харкові 25 травня відбудеться концерт симфонічної музики у виконанні оркестру Харківської філармонії. Особливість концерту в тому,  що він пройде за участю диригента іранського походження з Канади Мехді Джаванфара та українсько-ліванської піаністки Тетяна Примак-Хурі. На сцені, окрім українських та німецьких творів, вперше в Харкові прозвучить музика іранського, канадського та азербайджанського композиторів.

-Мені, як українці завжди дуже важливо виконувати українську музику – і в Україні, і за її межами. Я думаю, так точно для Мехді, який має іранське коріння, дуже важлива його національна музика. Хоч якоюсь невеличкою кількістю, але представляти та давати слухачам можливість дізнатися про цю музику, почути її, — говорить Тетяна Примак-Хурі.

Більшу частину концерту слухачі будуть насолоджуватися музикою німецького композитора Йоганнеса Брамса. Також програма концерту матиме інтернаціональну складову. Як розповів Мехді Джаванфар, ця частина почнеться з виконання твору іранського композитора, який проживає в Америці, Рези Валі.

-Ця музика відображає всі труднощі та страждання, які приносить війна. Я не хотів би сказати, що ця музика важка, але вона наповнена ось такими стражданнями, — зазначив Мехді Джаванфар. – Наступним твором, який ми виконаємо, я хотів створити контраст до попереднього, тому прозвучить твір канадського композитора Гарі Кулєши під назвою «Мрії» — він дуже легкий та романтичний. Він наче показує ту надію після війни.

Крім того, під час концерту вокалістка Вікторія Гіголаєва виконає три романси українських композиторів – «Я кохаю тебе» Володимира Соляникова, «Наталка» Миколи Лисенко та «Місяцю ясний» Семена Гулака-Артемовського. Закінчиться концерт твором азербайджанського композитора Фікрета Амірова.

Нагадаємо, концерт відбудеться в Харківській обласній філармонії 25 травня о 18:30.

Загрузка…