В Харкові відбулася акція до Дня пам’яті жертв Голодоморів

Сьогодні в Харкові, біля пам'ятника Тарасу Шевченку, вшанували пам'ять жертв Голодоморів

В Харкові відбулася акція до Дня пам'яті жертв Голодоморів
фото инсайдерньюз

Захід пройшов за участю організації “Фрайкор” та активістів з “Правого сектору”. Активісти та харків’яни зібралися, щоб вшанувати пам’ять жертв Голодоморів.

 — Голодомор 1932-1933 років був організований вищим радянським керівництвом на чолі з Йосипом Сталіним для українського селянства за незгоду з політикою колективізації. В той час як зерно відправляли на експорт, люди гинули з голоду. У мене в руках п’ять колосків — вони стали символом Голодомору, бо за те, що селянин виносив з колгоспу чи поля таку мізерну кількість зерна, його могли засудити до розстрілу чи 10 років ув’язнення, — сказав ведучий заходу.

На акції спікери також згадали про те, що Харківщина була одним із регіонів, який найбільше постраждав від Голодомору — понад чверть населення загинуло внаслідок голоду. При цьому знайти інформацію про точну кількість жертв практично неможливо, адже більшовики знищувала таку інформацію.

Окрім вшанування пам’яті загиблих та репресованих, організатори заходу оголосили вимогу про заборону комуністичної ідеології.

— Сьогодні ми зібралися вшанувати тих, про кого не маємо права забути. Проте ми також не повинні забувати про винуватців цієї трагедії. Я думаю, що нікому не потрібно пояснювати, яку роль в нашій історії відігравали та продовжують відігравати комуністи. Це зло, яке методично знищує українську націю. Зараз впроваджений курс на декомунізацію ігнорується, а комуністи та інші організації, просто змінивши назву та символіку, продовжують пропагувати ті самі ідеї, які призвели до величезних втрат серед українського народу. Задля боротьби з ними, організація «Фрайкор» буде вимагати заборони комуністичної ідеології на державному рівні та впровадження кримінальної відповідальності для осіб, які заперечують факт Геноциду, — зазначив Георгій Тарасенко, лідер організації “Фрайкор”.

Нагадаємо, що сьогодні, в четверту суботу листопада, в Україні традиційно вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років, а також масового голоду 1921-1923 та 1946-1947 років.

 

Загрузка…